Nu confunda apa de cocos cu laptele de cocos. Laptele de cocos se obţine din pulpa nucii de cocos,în timp ce apa de cocos este lichidul care se află în interiorul fructului,cât este încă necopt. Lăudată de experţii în nutriţie,dacă o consumi zilnic te ajută să îţi întăreşti sistemul imunitar,să înlături bacteriile care cauzează apariţia infecţiilor urinare,să scazi în greutate şi să reduci presiunea arterială.

Ce conţine?

Potasiu,grăsimi naturale sănătoase,aminoacizi,antioxidanţi,vitaminele B şi C,minerale:potasiu,zinc,magneziu,calciu,sodiu,mangan,enzime.

Prietena inimii

Pentru că scade colesterolul rău (LDL) şi creşte colesterolul bun (HDL),circulaţia sângelui se îmbunătăţeşte,ceea ce face ca riscul apariţiei bolilor de inimă să se reducă. În plus,protejează arterele de depunerile de grăsime. Are efect de scădere a tensiunii arteriale,datorită conţinutului de arginină,care dilată uşor arterele,prin creşterea nivelului de oxid de azot.

Ajută digestia

Apa de cocos previne constipaţia prin conţinutul ridicat de fibre. Totodată,are şi rolul de a hidrata corpul şi de a-i oferi nutrienţii necesari.

Te menţine tânără

Recunoscută şi pentru proprietăţile ei în domeniul frumuseţii,te ajută să îţi menţii pielea elastică şi fină,o hidratează,dându-i strălucire şi prospeţime. Acţionează asupra celulelor şi a ţesuturilor,de aceea ar trebui să o incluzi zilnic în ritualul tău de înfrumuseţare.

Îţi dă un plus de energie

Este cunoscut faptul că mulţi sportivi de performanţă beau apă de cocos înainte de antrenamente,cât şi în timpul acestora,pentru că previne deshidratarea în timpul efortului fizic. Datorită cantităţii mari de potasiuconţinute,o face un bun hidratant,înlocuind cu succes fluidele pierdute din corp.