Dar alegerea corectă a inelului nu este o chestiune simplă.

Iată ghidul care te ajută să alegi inelul corect:

Cum să alegi inelul corect:În funcţie de vârstă

Inelul subţire cu o piatră mică arată foarte bine pe degetele unei pielitinere. În schimb,inelul mare previne apariţia acneei,ridurilor şi umflarea venelor.

În funcţie de forma mâinii

Inelele cu pietre alungite dau impresia de degete mai mari. De asemenea,poţi purta şi două inele dacă ai degetele lungi. Dar,dacă ai degetele foarte lungi,alege un inel oval cu pietricele rotunde sau alungite.

Inelul subţire dar cu piatră mare este de preferat pentru degetele subţiri,în timp ce,inelele cu decoraţiuni asimetrice sau triunghiulare fac degetele să pară mai mici.

În funcţie de etichetă

Diamantele se poartă doar dacă se merge la un eveniment important. Nu se poartă atunci când ţinuta este formată din blugi şi o cămaşă. În plus,purtarea mai multor inele pe o singură mână denotă o lipsăde fineţe,gust.

Inelul subţire care are formă geometrică arată foarte bine pe degetul arătător. De asemenea,inelele de diferite materiale,dar şi de culori diferite,nu arată bine împreună. Evită purtarea de inele cu pietre preţioase sau mari dacă ai unghiile date cu o ojă deschisă la culoare. Acestea vor încărca mâna.

Atunci când trebuie respectat un dress code,trebuie purtat doar inelul de logodnă sau de nuntă (verigheta).

De asemenea,trebuie evitatăpurtarea de inele groase cu piatră mare dacă ai unghiile lungi. Optează pentru ceva mai finuţ,cum este un inel subţire cu o piatră mică.

Ştiai că purtarea inelului pe degetul mare dă dovadă de originalitate? Alege-le pe cele simple,care nu au nicio piatră. În schimb,pe degetul mic trebuie întotdeauna purtat un inel subţire,fără nicio decoraţiune. Un inel gros nu arată deloc bine pe degetul mic.