3 soluţii care chiar funcţionează dacă ai scalpul uleios

1 73012 original jpg jpeg

Ţi se îngraşă frecvent părul, ai mătreaţă sau o afecţiune a pielii cunoscută sub numele de dermatită seboreică? Este posibil să fie din cauza scalpului tău uleios.

Cauze ale unui scalp gras

Unul dintre motivele pentru care părul se îngraşă se datorează faptului că glandele sebacee de la nivelul scalpului produc sebum,care se deplasează pe firele de păr. Printre cauzele scalpului uleios sau excesului de sebum se numără dezechilibrele hormonale,umiditatea,dieta sau dermatita seboreică. Această supraproducţie de ulei,uneori,duce la un scalp solzos,cruste pe scalp şi chiar inflamaţii ale pielii.

Scalpul poate părea excesiv de uleios dacă părul nu este spălat de multe ori sau dacă au rămas urme de şampon. Hormonii androgeni controlează producţia de sebum,deci un dezechilibru hormonal duce adesea la supraproducţie de sebum. Acest lucru se întâlneşte frecvent la adolescenţi,în special la băieţi. Astfel de dezechilibre hormonale pot apărea,de asemenea,în timpul sarcinii.

Citeşte şi:Probleme ale scalpului

Soluţii pentru scalpul gras

Oţetul de mere este un remediu tradiţional pentru scalpul gras. Clătirea părului cu un amestec de oţet de cidru de mere şi rozmarin sau ulei esenţial de muşeţel poate ajuta la reducerea onctuozităţii scalpului,atenuarea mătreţii şi la eliminarea acumulării de reziduuri şi de produse de îngrijire a părului.

Citeşte şi:Iată de ce trebuie să-ţi speli părul cu oţet de mere

Aloe vera este un alt remediu popular şi natural pentru scalpul gras. Se amestecă 1 litru de apă cu 1/2 litru de gel de aloe vera şi 20 de picături de chiparos,ienupăr sau ulei esenţial de lavandă,pentru a face un tonic pentru scalp. Produsul reduce excesul de onctuozitate şi calmează mâncărimile scalpului.

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esenţial extras din frunze de arbore de ceai,un arbust nativ din Australia. Adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai în şampon,când te speli,şi şamponează ca de obicei. Remediul tratează mătreaţaşi atenuează problemele scalpului şi dacă masezi scalpul cu 10 picături de ulei esenţial de arbore de ceai,diluat în ulei de floarea-soarelui.



Recente

Primele cuvinte rostite jpg
Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg