Bicarbonat de sodiu. 6 leacuri ieftine şi la îndemână

1 70160 original jpg jpeg

Un remediu eficient, ieftin şi la îndemână, aşa-numitul bicarbonat de sodiu s-a dovedit util în combaterea unor neplăceri cu care te confrunţi în mod curent, cum sunt arsurile de stomac şi eczemele, dar şi în tratarea anumitor afecţiuni dentare, circulatorii ori imunitare. Află care sunt virtuţile lui vindecătoare.

1. Bicarbonat de sodiu pentru a scădea aciditatea gastrică

În tratamentul ulcerului gastroduodenal sau al acidităţii gastrice,

(o linguriţă la un pahar cu apă) scade aciditatea la nivelul stomacului. Bicarbonat de sodiu poţi să foloseşti şi la fierberea legumelor care provoacă flatulenţă sau balonare,cum sunt fasolea,conopida,varza.

2. Bicarbonat de sodiu pentru combaterea micozelor

Când este necesar să urmezi un tratament cu antibiotice,este posibil să te confrunţi cu o candidoză vaginală,o infecţie cauzată de ciuperca numită candida albicans,care devine agresivă şi se înmulţeşte la slăbirea sistemului imunitar. În această situaţie,îţi vine în ajutor bicarbonatul de sodiu. Mâncărimile şi secreţiile abundente sunt simptome pe care le eviţi cu spălături. Tot ce ai de făcut este o soluţie din patru linguriţe de bicarbonat de sodiu şi un litru de apă călduţă.

3. Elimină halena şi tartrul

Mirosul neplăcut al gurii (halenă),tartrul,durerile de dinţi,  toate sunt probleme de domeniul trecutului dacă ai în casă bicarbonat de sodiu. Pentru oricare dintre aceste cazuri trebuie să clăteşti gura şi să faci gargară câteva minute cu o soluţie de bicarbonat de sodiu (o linguriţă la un pahar cu apă). Proprietatea alcalină îi permite bicarbonatului să neutralizeze aciditatea la nivelul gurii (cauza multor afecţiuni dentare),apărută în mod natural după fiecare masă.

4. Bicarbonat de sodiu pentru a trata iritaţiile pielii

Foloseşti sodă sau produse pentru înălbirea rufelor când cureţi şi dezinfectezi diverse suprafeţe din casă? Atunci este posibil să suferi arsuri pe care le poţi combate cu o soluţie făcută dintr-un litru de apă şi patru linguri de bicarbonat. Tot contra arsurilor şi a iritaţiilor pielii este de ajutor o pastă din bicarbonat şi apă cu care se tamponează zonele cu probleme. Scapi de usturimi şi,în plus,locul este ferit de bacterii,fiind protejat de bicarbonat de sodiu.

5. Ia bicarbonat de sodiu pentru a înlătura senzaţia de picioare grele

La sfârşitul zilei,îţi simţi picioarele grele,obosite? Te ajută tot o soluţie de bicarbonat de sodiu! Afundă picioarele în apă călduţă în care ai adăugat bicarbonat (2 linguri rase la 3 litri de apă) şi relaxează-te vreme de un sfert de oră! Ai toate şansele ca după acest „tratament“ să-ţi simţi din nou picioarele uşoare.  

6. Atacă gripa şi răceala!

În stările febrile,lipsa apetitului apare din cauza prezenţei în sânge a unei substanţe numite interleukina. Ea este secretată de o serie de celule albe din sânge pentru creşterea capacităţii de apărare a organismului. De aceea,sunt preferate alimentele lichide,cum sunt supele,sucurile de fructe. Lichidele şi mai ales limonadele sunt bune şi pentru eliminarea toxinelor. Limonada o poţi prepara dintr-un litru de apă,sucul unei lămâi,o lingură de zahăr,un vârf de sare şi încă unul de bicarbonat de sodiu.

Bicarbonat de sodiu - Extraponturi

Pentru a scăpa de congestia nazală şi pentru a respira mai uşor,încearcă să clăteşti nările folosind o soluţie salină făcută dintr-o cană de apă în care ai dizolvat o linguriţă de sare în amestec cu bicarbonat de sodiu.

Contra durerilor în gât,este indicată gargara cu un pahar de apă caldă şi două linguriţe de bicarbonat.

Ca să alungi tusea sâcâitoare,bea un pahar de lapte sau de apă în care ai dizolvat o linguriţă de bicarbonat de sodiu.

Mare atenţie când foloseşti bicarbonat de sodiu!

Nu abuza de spălăturile cu bicarbonat de sodiu, pentru că acestea pot provoca un dezechilibru al florei vaginale! Este de ajuns o singură spălătură la 24 de ore,înainte de culcare,timp de trei zile.

3 reguli de folosire a bicarbonatului de sodiu

1. Femeile însărcinate şi cele care alăptează,copiii cu vârste de până la 5 ani,persoanele care suferă de hipertensiune sau care au un regim alimentar fără sare trebuie să folosească bicarbonat de sodiu doar extern.

2. Păstrează bicarbonatul într-un recipient închis,departe de umezeală şi de accesul copiilor mici.

3. Evită să-l foloseşti,îndeosebi intern,mai mult de trei zile,iar dacă simptomele persistă sau se agravează,renunţă să-l mai iei şi consultă un medic.



Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg