Ce cosmetice ţi se potrivesc?

1 70787 original jpg jpeg

Când le vezi pe raft, ai impresia că o să te facă să străluceşti peste noapte. Dar nu toate produsele cosmetice sunt bune pentru tine. Iată cum să le alegi pe cele potrivite!

Află ce tip de ten ai

În primul rand,interesează-te din timp ce piele ai! Pentru a beneficia de un sfat specializat,nu da buzna în saloanele de cosmetică sau la prietenele care n-au experienţă în domeniu. Mergi la un medic dermatolog care îţi va face teste de rutină pentru a stabili ce fel de ten ai. În plus,el îţi va spune:

-ce tip de substanţe să eviţi,

-dacă eşti alergică la anumiţi compuşi chimici,

-cum să te întreţii ca să nu îmbătrâneşti înainte de vreme.

Produse speciale,în funcţie de textura pielii

După ce ai reuşit să te informezi ce tip de ten ai,este momentul să pui în practică sfaturile medicului. Caută produse care să hrănească pielea uscată şi care să exfolieze punctele negre ori impurităţile tenului. Este posibil să ai nevoie de mai multe loţiuni şi creme de faţă,deoarece anumite porţiuni de ten pot avea calităţi diferite faţă de majoritatea texturii pielii. De asemenea,selectează emolienţi făcuţi din uleiuri vegetale şi nu minerale. Uleiurile de măsline,de migdale şi de porumb conţin acizi graşi care fac pielea mai fină şi-i asigură necesarul de vitamine.

Cum le alegi

Când eşti la cumpărături,nu te ghida după ambalajul colorat al cremei de faţă sau după modelul care promovează produsul. De multe ori,pozele pe care le vezi sunt prelucrate astfel încât să-ţi atragă atenţia. Încearcă să citeşti prospectul şi să vezi dacă îndeplineşte condiţiile minime de ambalare. Cosmeticele de calitate nu trebuie să fie neapărat scumpe,ci trebuie să le cauţi pe acelea care îndeplinesc nevoile pielii tale. Alege produsele cu un spectru larg de protecţie solară!

Machiajul potrivit te scoate din anonimat

Nu în ultimul rând,pune preţ şi pe modalitatea în care cosmeticele îţi pot scoate în evidenţă calităţile. Culoarea fondului de ten,modul în care îmbini nuanţele de fard şi rimelul potrivit genelor tale contează mult atunci când vrei să te aranjezi.

Extraponturi

-Mizează întotdeauna pe machiajul care îţi pune în valoare frumuseţea naturală!

-Nu încerca să-ţi încarci prea mult tenul cu produse care nu lasă porii să respire!



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg