Cum eviţi arsurile solare

1 58278 original jpg jpeg

De abia aştepţi concediul sau măcar o zi liberă pentru lenevi la soare şi a obţine acea nuanţă de miere a bronzului. Află ce trebuie să faci pentru a nu te alege însă cu inesteticele şi dureroasele arsuri!

Poate te-ai mai confruntat de vreo câteva ori cu băşicile,cu usturimea şi cu roşeaţa cauzată de nedoritele arsuri solare şi ai ajuns să te gândeşti ce mai contează una în plus? Lucrurile nu stau chiar aşa! Pe lângă faptul că riscul de a face cancer de piele creşte cu fiecare arsură,razele nocive distrug ADN-ul şi duc la apariţia petelor şi a ridurilor premature.

Limitează expunerea la soare

Radiaţiile cele mai puternice sunt între orele 10-14,aşa că în acest interval orar ar trebui să eviţi să stai sub acţiunea lor directă. Protejează-te cu o umbrelă,o pălărie,o pereche de ochelari de soare şi dacă poţi suporta poartă mânecă şi pantaloni lungi.

Nu uita de loţiune

Şi dacă tot a venit vorba de protecţie,alege o cremă cu un factor de protecţie de minimum 30 care să te ferească atât de radiaţiile UVA,cât şi de cele UVB. Pentru ca acţiunea ei să fie eficientă nu te zgârci la cantitatea aplicată şi nu uita să te dai cu un strat o dată la două ore şi de fiecare dată după ce ieşi din apă. Pentru buze este bine să ai un balsam de protecţie solară SPF15 şi astfel previi îmbătrânirea prematură a buzelor şi decolorarea lor.

Include în dieta ta roşiile

Aceste legume de vară nu au doar puţine calorii,ci sunt cunoscute datorită capacităţii lor de a te proteja de daunele provocate de razele nocive ale soarelui. Licopenul din compoziţia lor creşte capacitatea naturală de protecţie a organismului pentru ca tu să te bucuri de concediu.

Bea cât mai multă apă

Nu contează că alegi să consumi apa sub formă de limonadă sau o iei din compoziţia fructelor zemoase,atâta timp cât păstrezi nivelul de hidratare al organismului. În acest mod scazi riscul ca arsurile solare să fie foarte grave,iar dacă totuşi te-ai ales cu câteva băşici,acestea se vor vindeca mai repede.

Citeşte şi:

3 mituri despre cremele de protecţie solară

Metode de protecţie a pielii pe timpul verii



Recente

Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg