Cum îţi hidratezi tenul pe caniculă

1 65228 original jpg jpeg

Pentru că ne aflăm în sezonul cald, umezeala sau uscăciunea, aerul condiţionat sau clorul din piscine sunt factori care-ţi agresează zilnic pielea feţei. Încearcă să pui accentul pe hidratarea tenului tău, pentru a-l păstra frumos şi sănătos.

Se ştie că vara impune noi reguli de hidratare a pielii,aşa că trebuie în primul rând să ţii cont de tipul de ten pe care-l ai şi de schimbările de mediu. O vacanţă la mare sau la munte este,deşi nu pare,o schimbare radicală pentru ten,deci vei avea nevoie de îngrijiri speciale atât înainte,în timpul,cât şi după sejurul tău.

Măsurile pe care le iei în vederea unei hidratări corecte,au legătură şi cu apa pe care i-o oferi organismului tău,dar şi cu alţi factori:cure de Omega3,alimente bogate în vitamina B şi antioxidanţi,şi chiar produse cosmetice destinate hidratării şi protejării pielii tale pe întreaga durată a verii. Nu exclude nici una dintre etape şi te vei putea bucura de un ten frumos şi sănătos!

5 paşi care îţi protejează tenul

1.Începe din interior către exterior. Bea multă apă pe parcursul zilei şi mănâncă alimente bogate în antioxidanţi. Primul pas pentru o hidratare corectă este să-i oferi corpului tău lucrurile de care are nevoie pentru a se reface.

2.De asemenea,foloseşte un umidificator în cameră atunci când te odihneşti. Acesta îi va oferi pielii uscate o anumită prospeţime,ce se va păstra pe tot parcursul zilei.

3.Protejează-ţi tenul şi pielea cu ajutorul produselor speciale SPF în fiecare zi,chiar dacă nu stai la plajă proriu-zis. Soarele atacă celulele tenului tău şi-i poate cauza neplăceri atât pe termen scurt,cât şi pe termen lung. Efectele nocive ale acestuia se înregistrează la nivelul dermei,cauzând riduri,pete sau chiar decolorări ale pielii feţei,aşa că nu sări peste această etapă importantă.

4.Găseşte-ţi un produs hidratant de nădejde şi foloseşte-l atât dimineaţa,după o curăţare atentă a tenului,cât şi seara,după ce te-ai demachiat. La culcare poţi folosi o cremă mai grasă,eventual bogată în vitamina B,pentru a-i oferi feţei tale hrana mult dorită. Acest tip de cremă o va ajuta să-şi păstreze elasticitatea,îi va menţine nealterate celulele de la nivelul dermei şi va crea astfel o barieră împotriva atacurilor factorilor externi.

5.Pe parcursul zilei este indicat să-ţi pulverizezi pe întreaga faţă şi sprayuri cu apă termală. Acestea îi vor reda tenului tău luminozitatea şi prospeţimea.

Cum îţi îngrijeşti tenul acasă

Demachiază-te în fiecare seară,înainte de culcare. Fardurile intră adânc în pori şi lăsate timp îndelungat pe faţă,pot provoca iritaţii şi congestionează tenul. Este recomandat ca seara să te speli de două ori pe faţă,prima dată pentru a înlătura machiajul şi a doua oară pentru a curăţa pielea în sine.

De asemenea,este important să-ţi exfoliezi pielea feţei o dată la 3 zile şi să aplici măşti hidratante. Dacă nu ai produse speciale de acest gen,poţi opta pentru unul făcut chiar de tine,din banană pasată sau pulpa unei roşii. Foloseşte produse de hidratare,însă nu te pregăti să laşi o avere pe ele. Se ştie deja că produsele cu preţuri medii sunt cele mai bune. Caută şi ceva pe bază de lăptişor de matcă!

Dacă nu-ţi permiţi să investeşti într-o apă termală,fă-ţi tu una,pornind de la o sticlă cu apă distilată,în care adaugi şi câteva picături de muşeţel sau ulei de trandafir. Conţinutul îl poţi folosi chiar şi pe deasupra machiajului. Încearcă să mănânci fructe,legume,nuci ori migdale,şi să bei apă multă. Pe cât posibil,uită de stres şi fă ceva deosebit în fiecare zi,pentru că după cum ştim deja,ceea ce ne frământă ori ne face fericite,ni se reflectă pe chip.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg