Sarea, secretul pielii tale!

1 69381 original jpg jpeg

Nu te-ai gândit niciodată că sarea ar putea să-ţi ajute pielea, menţinând-o tânără şi hidratată, nu? Surprize apar mereu, totul este să fii deschisă! Încearcă!

Japonezii obişnuiesc să se scalde în izvoare minerale,de secole,pentru a atenua o serie de afecţiuni,de la acnee şi până la inesteticele riduri.

Chiar şi acum,în zilele noastre,anumite bloguri alternative de sănătate susţin şi chiar recomandă cu căldură aşa-numita terapie transdermică cu magneziu. Deoarece mineralele pot fi absorbite de piele şi ajung în interiorul celulelor,adepţii susţin că o baie ce conţine câteva ceşti de sare de mare,adică clorură de magneziu,are rezultate mari pentru sănătate,scăzând printre altele şi tensiunea arterială.

Pentru a întelege diferenţa enormă dintre sarea normală şi cea reazultată din mare,trebuie să ştii următoarele:sarea obişnuită este în mare parte clorură de sodiu,care deshidratează mult. Sarea minerală,în schimb,cum ar fi sarea din Marea  Moartă,este bogată în magneziu şi calciu,acestea îmbunătăţind nivelul hidratării,prin consolidarea funcţiei de barieră a pielii. Aceste minerale,pe lângă zinc şi potasiu,sunt clasificate de către oamenii de ştiinţă ca "factori naturali de hidratare",datorită felului în care susţin echilibrul de apă al pielii.

Cele mai multe creme hidratante sunt construite în jurul unor ingrediente ocluzive,ce împiedică evaporarea apei din piele şi sunt agenţi de umezire,care au efect de înmuiere şi netezire asupra epidermei.

Adăugarea de săruri minerale în compoziţie este importantă,pentru pielea matură,în procesul de îmbătrânire. Magneziul,calciul,sodiul şi potasiul sunt esenţiale pentru comunicarea dintre celule,deci folosindu-le în îngrijirea pielii,contribui la încetinerea proceselor de îmbătrânire.

Încearcă produse pe bază de sare de mare sau optează pentru măşti faciale şi corporale ce conţin acest ingredient!



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg