Trucuri de îngrijire cu apă de albăstrele

1 70100 original jpg jpeg

Albăstrelele, care cresc în orice poiană sau pe marginea drumului, se folosesc de sute de ani în ritualurile de îngrijire. Află câteva reţete de casă cu apă de albăstrele, care te ajută să fii mai frumoasă!

Te scapă de problemele scalpului

Probleme scalpului,de natură bacteriană sau fungică,pot fi combătute cu ajutorul soluţiilor antiinflamatoare naturiste. Extractul de albăstrele poate fi un asemenea leac. Amestecă apă de albăstrele cu şamponul tău (un şampon blând,neiritant,de preferat pe bază de plante),în proporţia o treime apă la două treimi şampon,masează scalpul fără a freca,apoi clăteşte. Fricţionează în fiecare dimineaţă scalpul doar cu loţiunea florală.

Alungă cuperoza

 Extractul de albăstrele are capacitatea de modera producţia de sebum a pielii. De asemenea,antocianii din compoziţia sa sunt astringenţi,micşorând porii dilataţi. Aceasta este de natură să combată aspectul neplăcut al tenului şi efectele cuperozei – roşeaţa dizgraţioasă a tenului. Aplică apă de albăstrele bio sau loţiune florală de albăstrele direct pe piele,tamponând uşor. Efectele se văd în timp.

Menţin sănătatea gingiilor

Aftele,mici răni ale mucoasei bucale,gingiile iritate – toate acestea pot fi combătute cu albăstrele. Amestecă o lingură de frunze de zmeur cu una de flori de albăstrele,fă o infuzie cu o jumătate de pajar de apă clocotită,filtrează,clăteşte gura cu lichidul rezultat.



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg