Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 300 g făină
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • zahăr vanilat
  • stafide (opţional)
  • scorţişoară
  • miere de albine

Mod de preparare

Făina se pune într-un castron, iar peste ea se adaugă uleiul şi apă călduţă treptat. Se frământă până când se obţine  un aluat dens. Adaugă şi un praf de sare pentru gust. 

Separat, merele se curăţă şi se toacă mărunt. Pot fi date şi prin răzătoarea mare şi scurse bine. Într-o tigaie, adaugă untul şi căleşte merele, adăugând zăhărul şi o lingură de scorţişoară. Dacă e cazul şi stafidele. Lasă la călit până când zeama scade.

Din coca obţinută se întinde o foaie cu ajutorul unui făcăleţ. Umple-o cu compoziţia cu măr şi rulează. Unde cu unt o tavă şi aşează ruloul umplut cu măr. Lasă la cuptor timp de 30 de minute, iar când e aproape gata, unde cu puţină miere de albine.

La final se pudrează cu zahăr vanilat pudră. Pentru un plus de gust, serveşte cu îngheţată de vanilie.

FOTO Shutterstock.com