Strugurii,în special cei roşii,sunt o sursă considerabilă de antioxidanţi,cum ar fi resveretrolul şi flavonoidele,care au capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi,menţinând tenul tânăr şi strălucitor. În plus,compoziţia lor bogată în aminoacizi ajută la regenerarea pielii şi îndepărtează petele cauzate de razele nocive ale soarelui.

Poţi profita de efectele benefice ale strugurilor prin consumul lor în stare proaspătă sau în diferite sucuri sau compoturi,dar îi poţi folosi şi pentru a face măşti faciale la tine acasă,deoarece acest fruct curăţă perfect oricare tip de piele (uscată,grasă sau normală),prevenind apariţa ridurilor. Este un fruct ideal,deoarece conţine foarte multe vitamine,printre care vitamina A,complexul de vitamine B,vitamina C,vitamina K,precum şi potasiu,magneziu,calciu,fosfor şi fier. Sub formă de mască facială,poţi folosi strugurii zdrobiţi sau sub formă de suc,de preferinţă proaspăt.

Măşti antiîmbătrânire

Ai nevoie de o lingură de suc de portocale,trei linguri de iaurt gras şi două linguri de suc de struguri. Amestecă bine ingredientele şi lasă masca să acţioneze pentru cinci minute înainte de a o îndepărta cu apă caldă.

Combină o ceaşcă de suc de struguri cu făină albă până când obţii o pastă uşor de întins. Foloseşte-o pentru zona feţei şi a gâtului,pentru 15-20 de minute. Pentru efecte mai vizibile aplică după mască o cremă hidratantă.

Zdrobeşte un kiwi,adaugă două linguri de suc de struguri sau struguri pasaţi şi o linguriţă de miere. Aplică această mască pe faţă pentru 10 minute,iar tenul va fi învigorat şi luminos.

Descoperă alte tratamente pentru un ten de invidiat:

Află ce mască de faţă ţi se potriveşte

7 măşti pentru un ten strălucitor

Mască anti-acnee

Strugurii sunt perfecţi pentru cei care se confruntă cu această problemă a tenului. Pentru a menţine tenul curat şi a grăbi vindecarea acneei,ai nevoie de o lingură de faină,un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi 5 linguri de struguri zdrobiţi. Aplică această mască săptămânal pentru 15 minute,iar acneea va fi doar o amintire urâtă.

Mască hidratantă

6 linguri de suc de struguri împreună cu două linguri de iaurt,o jumătate de linguriţă de miere de albine,o jumătate de linguriţă de ulei de măsline şi aceeaşi cantitate de suc de lămâie,te ajută să ai un ten hidratat şi cu un aspect vizibil mai tânăr. Adaugă la această mască şi o lingură de lapte,iar inesteticele pete cauzate de razele solare vor dispărea ca şi cum nu ar fi fost.