Pentru unii, mersul pe jos pare să nu fie un exerciţiu la fel de eficient ca o sesiune de spinning sau ca o oră de alergat, timp în care corpul este expus la efort mai mare. Însă, cercetările arată că o simplă plimbare pe jos, pe o anumită perioadă de timp, este la fel de eficientă, reduce anumite riscuri pentru sănătate şi chiar poate adăuga ani vieţii tale. Citeşte mai departe pentru a afla cât timp trebuie să faci acest mic efort!

În timpul plimbării de dimineaţă nu consumi atât de multe calorii ca în timpul antrenamentului pentru un maraton, însă această activitate sportivă îţi oferă totuşi multe alte beneficii. Un nou studiu, publicat în „British Journal of Sports Medicine‟ a urmărit aproape 400.000 de persoane, de-a lungul a 11 ani, cu vârsta medie de 54 de ani, pentru a studia impactul activităţii fizice asupra stării lor de sănătate. Pe parcursul studiului, participanţii au avut activităţi fizice scăzute, moderate şi intense. La ce concluzie s-a ajuns? 

Ce au descoperit cercetătorii

Studiul a costatat că persoanele care au efectuat cel puţin 600 de minute de activitate fizică pe săptămână (echivalentul a 2,5 ore de mers rapid sau 75 de minute de alergare intensă) au eliminat factorii din cauza cărora aveau insomnii, iar starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit. Cei care nu s-au antrenat, au dormit mai prost şi au fost mai predispuşi cu 57% la îmbătrânirea timpurie.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că lipsa odihnei şi lipsa exerciţiilor fizice pot duce la alte aspecte negative. La finalul studiului, 4095 dintre participanţii inactivi s-au confruntat cu boli cardiovasculare, 1.932 cu boli coronariene, iar 359 cu accident vascular cerebral, scrie bestlife. Rezultatele arată că aceste persoane au fost mai predispuse cu 67% să dezvolte boli de inimă.