Documentarul intitulat "Pilula Contraceptivă: Cât este de sănătoasă?", realizat de BBC, a inclus mărturiile mai multor femei care folosesc pilule contraceptive, iar declaraţiile lor sunt surprinzătoare.

Una din patru a declarat că a avut mari probleme după ce a luat început să ia anticoncepţionale.

Danielle, o femeie în vârstă de 31 de ani, susţine că efectele negative erau terifiante şi că nu a mai experiementat astfel de stări înainte de a folosi contraceptive.  

"Am ajuns ca de la o stare normală să am gânduri sinucigaşe, în doar 6 luni", a declarat ea.  

Documentarul conţine şi un interviu cu profesorul danez Øjvind Lidegaard, care a avut acces la datele a peste un milion de femei, cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani, adunate pe o perioadă de 6 ani.  

Citeşte şi: Cât de eficiente sunt pilulele contraceptive

Conform datelor, în cazul femeilor care iau anticoncepţionale şansele ca ele să aibă nevoie şi de medicamente antidepresive sunt mai mari decât în cazul celor care nu folosesc această metodă contraceptivă.  

Pe piaţă există numeroase de pilule contraceptive. Înainte de a le lua, consultaţi un medic şi informaţi-vă cu privire la efectele adverse pe care acestea le-ar putea avea. Totodată, reţineţi că efectele pot să difere de la o persoană la alta. 


Sursă: independent.co.uk