Rezultatele studiului sunt destul de promiţătore! Persoanele care mănâncă 50 g de nuci pe zi sunt mai protejate de riscul cancerului de sân,afirmă oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea „Marshall” din Virginia de Vest.

Cercetătorii au realizat testele pe cobai programaţi genetic să se îmbolnăvească şi să dezvolte tumori canceroase. Într-o primă fază,cobaii care au consumat zilnic nuci au prezentat un risc de două ori mai scăzut de cancer,în comparaţie cu cei care nu au consumat deloc (tumorile s-au micşorat).

„Nucile modifică activitatea unor gene responsabile de cancerul de sân atât la cobai,cât şi la oameni. În nuci se găsesc substanţe care,pe de o parte,împiedică formarea tumorilor,iar pe de altă parte,le încetineşte creşterea”,afirmă Elaine Hardman,coordonatorul studiului.

100 g de nuci conţin:fibre 4 g,calciu 100 mg,fier 3 mg,zinc 3 mg,vitamina E 24 mg,Seleniu 18 microg,acid folic 70 microg.