Umorul te ajută să treci mai uşor peste provocările vieţii şi să priveşti cu mai multă detaşare situaţiile mai puţin plăcute. Mai mult decât atât,râsul alungă durerea fizică,conform unui studiu britanic publicat în „Proceedings of The Royal Society B".

Râsul în hohote atenuează senzaţia de durere graţie unor molecule care străbat creierul. Oamenii de ştiinţă au studiat reacţia de durere a voluntarilor în timp ce vizionau câteva secvenţe din serialele de comediie "Mr. Bean" şi " Friends".

Pe parcursul secvenţelor,voluntarii au fost supuşi unor dureri de intensitate mică provocate de aplicarea pe piele a unei frapiere cu gheaţă şi a unui garou strâns până la limita de toleranţă.

După aproape un sfert de oră de râs,durerea a scăzut cu aproape 10% datorită creşterii nivelul de endorfine,substanţe care au acţiune calmantă (atenuează durerea,creând o senzaţie plăcută de eliberare).

Cercetătorii sunt convinşi că acest studiu îi va ajuta să să înţeleagă cum funcţionează toate aceste mecanisme fiziologice şi sociale ale râsului şi originea acestuia.