Pentru a nu irita pielea şi mai mult,specialiştii recomandă folosirea unui demachiant blând. Mereu trebuie să-l alegi pe cel mai bun. În plus,este inutil să spunem că atunci când suferi de acnee rozacee trebuie să fii foarte atentă în alegerea produselor de îngrijire. Multe dintre acestea au ingrediente care pot afecta pielea,uscând-o şi iritând-o.

Atunci când alegi un demachiant,alege unul care să aibă nivelul pH-ului echilibrat cu cel al pielii şi care nu îndepărtează uleiurile naturale care ne protejează. Din moment ce foloseşti demachiant în fiecare zi,este important să fie unul natural.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta:

Tenul gras

Dacă ai tenul gras,spală uşor faţa şi evită prosoapele aspre. Când ai acest tip de acnee,spălarea şi curăţarea agresivă vor irita pielea şi mai mult. Alege produsele care sunt speciale pentru acnee.

Tenul uscat

Fără săpun. Demachiantul cremos este perfect pentru acest tip de piele. Produsele speciale lasă pielea curată şi ajută la reţinerea umidităţii. Săpunurile tind să usuce pielea,aşadar evită-le.

Tenul mixt

Acest tip de ten poate fi destul de greu de îngrijit. Trebuie să foloseşti produse speciale pentru predispunere la roşeaţă sau pentru piele sensibilă. Pielea îţi va mulţumi pentru asta.

Dacă pielea este predispusă la acnee rozacee,asigură-te mereu că alegi produsele care nu conţin acid salicilic,acid glicolic şi peroxid de bezoil. Acestea sunt cele care pot provoca mai multă iritaţie pe piele. În plus,nu uita că trebuie să alegi produsele cremoase,care conţin sulfat de sodiu,doar dacă pielea este grasă. Pentru celelalte tipuri de piele pot fi dure.

Sfaturi pentru curăţare:

Urmează mereu rutina de curăţare cea mai potrivită tipului de piele. Dermatologii recomandă:

1. Atunci când te speli pe faţă,foloseşte degetele. Evită folosirea unui burete care poate irita pielea.

2. După demachiere,clăteşte faţa cu apă călduţă. În plus,dacă pielea nu suportă o anumită temperatură a apei,foloseşte un demachiant care poate fi şters cu şerveţele umede.

3. Foloseşte un prosop din bumbac pentru a usca faţa.

4. Atunci când aplici un medicament pentru acnee,senzaţia de usturime se produce atunci când pielea este încă umedă. Acesta este motivul pentru care este recomandat să aşteptăm 30 de minute înainte de a aplica orice tratament.

5. După ce ai aplicat-o,mai aşteaptă încă 10 minute înainte de a aplica crema hidratantă,machiajul sau crema de protecţie solară.