Cineva care este aliniat sufletului tău şi care îţi este trimis ca să te provoace, să te trezească şi să mişte unele părţi din tine, pentru ca sufletul tău să acceadă la un nivel mai înalt de conştiinţă de sine – aceasta ar fi una dintre definiţiile sufletului-pereche, care te ajută să îţi cunoşti caracterul, sentimentele, motivaţia şi dorinţele.

De cealaltă parte, partenerul de viaţă este un prieten, un individ stabil şi sigur, pe care te poţi baza şi de care poţi depinde ca să reuşeşti în viaţă, potrivit foreverconscious.com. Cine nu vrea să îşi întâlnească sufletul-pereche?

Există mai multe suflete-pereche?

Unii spun că, în lume, ar exista mai multe suflete-pereche, toate având acelaşi scop: apar, la un moment dat, în vieţile noastre, ca să ne trezească spiritul şi să ne facă să devenim mai conştienţi de noi înşine. Dar, adesea, relaţiile cu sufletul-pereche nu sunt pentru totdeauna, iar asta se întâmplă pentru că acestea sunt foarte intense şi pentru că, de multe ori, ele apar ca să ne înveţe unele lecţii de viaţă.

Oameni cu care eşti conectat energetic

Sufletele-pereche pot fi, de asemenea, rude sau prieteni, nu neapărat parteneri în dragoste. Ci oameni cu care simţi o puternică legătură energetică. În relaţia cu sufletul-pereche simţi o conexiune atât de puternică, încât ţi se pare că îl cunoşti din alte vieţi. Aveţi acelaşi mod de gândire şi vă înţelegeţi foarte bine unul cu altul, aveţi slăbiciuni sau obiceiuri asemănătoare sau aţi trecut prin acelaşi fel de greutăţi în copilărie sau adolescenţă.

Faţă de partenerul de viaţă simţi atracţie specială

În relaţia cu partenerul de viaţă, simţiţi atracţie unul faţă de altul şi rezonaţi fiecare cu valorile în care crede celălalt. Vă face plăcere să vă cunoaşteţi şi să descoperiţi diferenţele şi asemănările dintre voi. Vă înţelegeţi bine ca prieteni şi relaţia nu trece de la o extremă la alta. Aveţi o relaţie bazată pe logică şi decizii intelectuale. Rezonaţi la aceleaşi idei filosofice sau religioase şi aveţi aceleaşi valori.

Diferenţă majoră

Spre deosebire de relaţia cu sufletul-pereche, în cea cu partenerul de viaţă te gândeşti şi la partea financiară. Aveţi nevoie de stabilitate financiară şi emoţională amândoi. Relaţia voastră se bazează pe prezentă fizică şi pe crearea de noi amintiri. Cu acest partener simţi nevoia să te căsătoreşti şi să îţi întemeiezi o familie.

@shuttestock