Dificultate medie
Preparare 1 h
4 porţii

Ai nevoie de

3-4 fire ceapă verde
3-4 fire usturoi verde
3-4 linguri ulei
9 ficăţei
sare
piper
12 ouă de prepeliţă
1 legătură pătrunjel
unt, pentru uns
câteva feliuţe de lămâie
3 linguri făină
3 linguri smântână
1 ardei iute

Mod de preparare

Pui ceapa şi usturoiul tăiate rondele într-o tigaie cu ulei încins şi le laşi la călit câteva minute. Adaugi ficăţeii tăiaţi bucăţi, îi condimentezi cu sare şi piper, după gust, ţii câteva minute şi-i laşi la răcit. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile cu smântâna, adaugi pătrunjelul tocat, răstorni peste ficăţei şi amesteci până se combină toate ingredientele. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu făina, apoi le amesteci cu ficăţeii. Aşezi compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt şi o dai la cuptorul încins, cam 20-25 de minute. Când e gata, decorezi sufleul cu felii de lămâie, fâşii de ardei iute şi ceapă verde.