Felul în care te simţi în propria piele contribuie mult la acest vibe, motiv pentru care grija faţă de propriul look ar trebui să se afle pe to do list-ul acestei veri.

Astfel, indiferent că alegi să îţi petreci vara într-o cabană răcoroasă la munte, pe o plajă exotică cu nisip fierbinte ori pe străzile cu piatră cubică ale unei capitale europene, aspectul personal face parte din lentila prin care vei vedea lumea. Astfel, astăzi vrem să vorbim mai pe larg despre cum arată aceste seri de vară - sau, mai exact, cum arătăm noi înşine când se lasă seara. De la un un fond de ten cu acoperire medie, la o linie de tuş subtilă, conturată de cele mai bune gene banda, şi până la un ruj într-un roşu clasic, detaliile sunt cele care scot look-ul din anonimat, atunci când vorbim despre machiaj. Să vedem: ce face diferenţa?

Începe cu o hidratare temeinică şi o bază bine pusă la punct

Machiajul ne poate transforma radical aspectul feţei, punându-ne în evidenţă atuurile, dar, dacă nu îi cunoaştem tainele, ne poate face să fim o versiune nu prea reuşită a noastră. Un machiaj fermecător porneşte încă de la aspectul pielii, astfel că primul şi unul dintre cele mai importanţi paşi se referă la grija pe care o acordăm tenului. Înainte de a aplica orice produs de machiaj, începe cu:

  • Demachierea - indiferent că e dimineaţă sau seară, reziduurile de machiaj ori impurităţile din mediul extern pot rămâne pe suprafaţa pielii, indiferent cât de serios te-ai demachiat deja în prealabil.
  • Curăţare - după demachiere, este bine să cureţi (încă o dată) tenul cu un gel de curăţare. Dacă foloseşti o apă micelară, este recomandat să speli tenul după aplicare, deoarece micelele pot dăuna tenului în timp dacă nu sunt îndepărtate.
  • Tonifiază - după ce tenul este curăţat, aplică o loţiune tonică pe ten pentru a echilibra ph-ul pielii. Acest pas influenţează în mod indirect machiajul, deoarece ajută la păstrarea unui aspect tânăr şi ferm al pielii pe termen lung.
  • Hidratează - acest pas trebuie să se întâmple zilnic, indiferent dacă ieşi sau nu, indiferent de ocazie sau de perioada din an, deoarece contribuie la sănătatea pielii. Mai mult, fiind vară, moment în care razele soarelui ne ating chipul din plin, poţi plusa adăugând în rutina ta de îngrijire un SPF. Acest element previne îmbătrânirea şi alte afecţiuni ale pielii, deci nu trebuie omis sub nicio formă.
  • Aplică o bază de machiaj - finalizează structura machiajului, aplicând un primer. Rolul acestuia este de a uniformiza şi a îmbunătăţi aspectul tenului, putând de asemenea să absoarbă sebumul şi să estompeze porii. Sfatul specialiştilor este să alegi un primer potrivit pentru nevoile tale.

Uniformizează culoarea pielii şi adaugă lumini şi umbre

După ce baza machiajului este pusă la punct, urmează aplicarea fondului de ten. Desigur, şi aici depinde de locul în care te afli şi ocazia pentru care te pregăteşti. Dacă ai un ten frumos, fără imperfecţiuni, optează pentru un fond de ten cu acoperire mică, doar pentru a uniformiza culoarea pielii, iar dacă tenul tău prezintă detalii pe care vrei să le corectezi, apelează la un produs cu acoperire medie. Acestea două nu vor încărca tenul, plus că nu vei avea nevoie de mai mult, dacă nu este vorba despre o ocazie formală.

Următorul pas este reprezentat de aplicarea corectorului sau concealer-ului. Folosim acest produs pentru a corecta anumite zone ale feţei - cum ar fi linia cearcănelor -, iar secretul este să nu aplicăm în exces. Dacă îţi doreşti un look echilibrat şi natural, nu căuta să estompezi tot şi să creezi acel aspect de porţelan, căci rişti ca machiajul - oricât de bune ar fi produsele - să se adune în cutele feţei din pricina excesului. Experţii în make-up recomandă să te concentrezi asupra blendingului, astfel încât trecerea dintre nuanţele ce se regăsesc în machiajul tău să fie armonioasă. Aşadar, aplică concealer-ul sub ochi, pe lungimea nasului, deasupra buzei superioare, pe bărbie şi în zona arcadei formată de sprâncene. Apoi, adaugă volum întregului look, folosind un produs de contouring pe pomeţi, linia mandibulei şi pe tâmple, pe care să le estompezi bine. La final, poţi adăuga o idee de glow machiajului, folosind un iluminator în zona pomeţilor, sau poţi adăuga culoare, folosind o nuanţă subtilă de blush.

Pune accent pe detaliile care fac diferenţa în machiajul ochilor

Ochii sunt elementul central al feţei şi punctul de interes al machiajului, astfel că accentul ar trebuie să cadă pe aceştia. Dacă îţi doreşti un look bazat pe culoare, sfatul artiştilor de make-up este să încerci nuanţe naturale, de nude, roz şi maro. Poţi aplica o nuanţă mai deschisă în colţul intern al ochiului şi una mai închisă în cel extern, urmând să estompezi trecerile între culori, pentru un rezultat desăvârşit. Pentru un plus de strălucire, poţi apela şi la o nuanţă sidefată, perlată sau la un fard cu sclipici în centrul pleoapei mobile. Sau, mai simplu, poţi aplica puţin iluminator în colţul intern pentru a lumina privirea.

Dacă, totuşi, îţi doreşti un look mai simplu, elegant, dar în acelaşi timp sexy, recomandăm tuşul negru: desenează o linie subţire nu foarte lungă de tuş de-a lungul liniei genelor superioare, îngroşând-o uşor spre colţul extern. Poţi încerca şi o abordare mai dramatică, unind-o cu o altă linie de tuş de pe pleoapa inferioară. Apoi, dacă vrei să defineşti privirea şi să dai ochilor mai mult volum, sfatul nostru este să aplici o pereche de gene false, cele pe bandă fiind comode şi simplu de utilizat.

Încheie acest make-up adăugând un ruj într-o culoare puternică, cum ar fi un roşu clasic ori un ciclam exotic şi eşti gata de ieşit în oraş! Poţi complimenta acest look cu nişte bucle lejere ori cu părul ridicat într-un coc de balerină şi, desigur, purtând ţinuta ta preferată. Acum eşti pregătită pentru o seară specială.

Sursă foto: Tamara Bellis, Sam Lion