Sună clopoţelul! E gata de şcoală?

1 57586 original jpg jpeg

Şi anul acesta, în pragul unui nou ciclu şcolar, ai o misiune dificilă: să-ţi pregăteşti copilul cu toate cele de trebuinţă, fără să faci gaură în buget. În plus, pe lângă rechizite, are nevoie şi de o cameră aranjată special pentru studiu. Iată câteva sfaturi de care să ţii cont.

Dacă cel mic este în clasele primare,trebuie să iei în calcul mai multe aspecte înainte să-ţi faci lista de cumpărături. Ca să nu dai banii pe obiecte inutile,discută înainte cu învăţătoarea. Te-ai putea grăbi să iei plastilină de care să nu aibă nevoie prea curând şi care-şi poate pierde astfel din calităţi.

De asemenea,nu te pripi cu caietele,mai ales că la clasele mici se cumpără astfel de produse de papetărie direct de la edituri,în funcţie de manualele după care vor învăţa cei mici.

De unde cumperi mai ieftin

Rechizitele mai accesibile ca preţ sunt cele chinezeşti,urmate de acelea fabricate în România. Pe lângă marile centre comerciale,găseşti produse ieftine şi la papetăriile de cartier.

Dacă ai un copil care-şi doreşte mult accesorii pentru şcoală cu eroi din desene animate sau filme,nu trebuie să-l convingi să renunţe la această bucurie. Urmăreşte cu atenţie promoţiile din marile magazine şi din cele de la marginea oraşului tău,unde e posibil să beneficiezi de reducere dacă iei mai multe bucăţi.

Calitatea e şi ea importantă

Nu doar aspectul rechizitelor şi al accesoriilor pentru şcoală contează,ci şi calitatea lor,mai ales că îţi dau siguranţa că nu vei fi nevoită să cumperi altele prea curând. Dacă alegi caiete pentru clasele mai mari,urmăreşte ca hârtia să nu fie poroasă,altfel va ajunge să scrie pe o singură parte a colii. Mare grijă şi la tipul de markere pentru care optezi! Cele permanente pot conţine substanţe chimice care dau copiilor dureri de cap,ameţeli,în timp ce modelele pe bază de apă sunt mai sigure. Tot pentru a evita anumite probleme de sănătate,în special cele apărute în regiunea coloanei vertebrale,la cumpărarea ghiozdanului urmăreşte să aibă bretele reglabile şi partea din spate moale.

Aşa-i amenajezi camera!

Un spaţiu nu prea generos va fi greu de pregătit pentru a corespunde noilor cerinţe de studiu ale copiilor,dar nu imposibil. Unele piese de mobilier,bine alese,te vor ajuta să-i oferi toate condiţiile pentru a se simţi confortabil. În plus,nu vei fi nevoită să cheltuieşti cu reamenajările pe măsură ce copilul creşte.-Evită biroul simplu,fără sertare! Chiar dacă este mai scump,un birou încăpător va ţine pasul cu nevoile crescânde ale şcolarului pentru depozitarea noilor manuale,caiete şi alte instrumente de lucru.-Un pat suspendat îţi va permite să faci o zonă de lucru sub el.-Copilul îşi va aranja mai bine cărţile,manualele,creioanele,pixurile şi  markerele în cutii multicolore sau pe etajere. Acestea vor face dintr-o cameră un spaţiu primitor şi plăcut,care invită la studiu.  -Alege un scaun rotativ,prevăzut cu rotile,căruia îi poţi regla poziţia spătarului şi înălţimea şezutului.-Aşază-i biroul celui mic lângă fereastră,având grijă ca lumina să vină din partea stângă,dacă micuţul este dreptaci,şi din dreapta,dacă este stângaci.

Bine de ştiut!

Atunci când îi echipezi copilului tău camera pentru şcoală,ideal ar fi să alegi piese de mobilier cu funcţii multiple,utile şi când va creşte.

simeon stalpnicul png