Ingrediente Supă cremă de ciuperci

  • doi morcovi mici
  • o ceapă mare
  • un pastarnac
  • doi cartofi
  • o jumătate de ardei gras
  • 500 de grame de ciuperci
  • 40 de grame de unt
  • două linguri de smântână
  • sare şi piper, după gust
  • ulei de floarea soarelui
  • 500 ml de apă

Citeşte şi:  Zacusca de peşte, vedetă la borcan

Mod de preparare Supă cremă de ciuperci

Taie ceapa mărunt, apoi pune-o la călit în 2 linguri de ulei încins. Las-o să se rumeneasca uşor, la foc mic. Între timp, taie legumele în bucăţi potrivite, notează culinar.bzi.ro. Pune ciupercile şi restul de legume peste ceapă rumenită şi acoperă totul cu apă.

Lasă supă să fiarbă la foc mediu, circa 30 de minute, până ce toate legumele sunt bine pătrunse. Adaugă untul, apoi ia supă de foc şi mixeaz-o cu ajutorul unui blender.

Citeşte şi: Ciorba de dovlecei

Pune peste crema de ciuperci şi smântână, apoi continuă mixarea. Potriveşte supă de gust, adăugând sare, piper alb şi nucşoară rasă. Mai pune supa la foc mic, circa 5 minute.

Serveşte supa caldă sau rece, cu crutoane de pâine alături.