Ingrediente pentru 4-5 porţii:

1 căpăţână conopidă
1 rădăcină mică ţelină 1 ceapă
½ dovlecel 2-3 linguri ulei
1 cartof 1 linguriţă pătrunjel uscat
1 legătură ceapă verde sare piper

Mai citeşte şi: Cremă de conopidă a la Adrian Hădean

Mod de preparare: 

Pune legumele spălate, curăţate şi tăiate în bucăţi mari într-o oală cu 2 l de apă. Când supa dă în clocot, adaugă uleiul şi lasă să fiarbă la foc mic 30-40 de minute. După acest interval, mixează compoziţia într-un blender sau foloseşte unul vertical. Dacă îţi doreşti o consistenţă mai groasă, mai scurge puţin din zeama în care au fiert legumele. Condimentează cu sare şi piper, după gust. Decorează cu pătrunjel uscat şi ceapă verde tocată fin.

Mai citeşte şi: Beneficiile consumului de conopidă 

Sursa foto: Shutterstock