Ingrediente pentru supă de linte: 

200 g linte roşie
1 l supă de legume
1 ceapă
½ praz, partea albă şi puţin din cea verde
1-2 linguri ulei
1 morcov ½ ţelină 1-2 roşii
2 căţei usturoi sare piper
 
 

Mod de preparare: 

Spală lintea în câteva ape, apoi las-o la scurs. Curăţă primele două foi de la praz, spală-l sub jet de apă şi taie-l rondele. Încinge uleiul şi adaugă prazul şi ceapa, usturoiul, morcovul şi ţelina curăţate şi tocate. Presară sare şi piper, după gust şi amestecă. Toarnă supa, apoi adaugă lintea şi fierbe acoperit. Ai grijă ca, din când în când, să iei spuma formată. Pune roşiile date prin răzătoare şi mai ţine pe foc mic 20 de minute. Serveşte supa caldă sau rece.
 
Mai citeşte şi : Hummus cu vinete coapte
 
Sursa foto: Shutterstock