VIDEO Prune murate, supă de şopârle, lapte cu ou şi coniac. Cele mai ciudate leacuri pentru răceală din lume

2 shutterstock 1892620879 jpg jpeg

Când te simţi răcit şi durerea de cap sau congestia nazală nu-ţi dau pace, poţi încerca în primă fază remediile naturiste. Când stările de rău te opresc din activităţile obişnuite, eşti gata să pui în practică şi cele mai bizare leacuri. În căutarea celor mai eficiente, popoarele lumii au ajuns să folosească ingrediente total neobişnuite pentru a pune capăt neplăcerilor date de răceli.

O răceală în timpul unei călătorii în altă ţară îţi poate răpi voia bună, dar îţi oferă posibilitatea să încerci remedii locale, o variantă a clasicei supe de pui. Unele ingrediente sunt universale, precum ceaiurile fierbinţi, ghimbirul, mierea, usturoiul, în timp ce altele ar fi mai bine să nu-ţi fie divulgate, cum ar fi şopârlele deshidratate. Toate au în spate o tradiţie de sute de ani. O parte dintre remediile ciudate sunt folosite exclusiv într-o anumită ţară. În SUA, de pildă, în Texas, mai precis, se obişnuia masarea picioarelor de seu de vită sau a pieptului cu gunoi de grajd de vacă. Acesta din urmă deschidea rapid sinusurile.

În acest sezon rece, poate vei găsi utile unele dintre leacurile pe care le folosesc alte naţii.

Indienii se tratează cu lapte cald cu turmeric

O ceaşcă de lapte cald este balsam pentru gâtul inflamat, dar remediul numit în India Haldi ka doodh are ceva în plus: localnicii pun în laptele cald turmeric bogat în antioxidanţi, ghimbir, miere şi boabe de piper negru. Turmericul s-a dovedit de ajutor nu doar în răceală. Alungă indigestia şi durerile de dinţi.

Piureul de napi, folosit adesea ca leac în Iran

Bogată în vitamina C şi calciu, această legumă, napul, a fost folosită în medicina populară ca purificator de sânge. În Iran, o farfurie de napi fierţi sau piure ţin loc de supă de pui. Leacul numit shalgam este de ajutor şi pentru combaterea congestiei nazale.

În Ucraina se prepară Gogol-Mogol

Gogol-Mogol este o băutură caldă băută în Ucraina şi Rusia de cei care suferă de răceală. Se face din gălbenuş frecat cu o linguriţă de zahăr sau miere. Se adaugă apoi o jumătate de cană de lapte fierbinte şi o lingură de unt nesărat. Se amestecă bine.

Pentru a face această băutură mai gustoasă, unii adaugă rom sau coniac. Se crede că gălbenuşul calmează durerile în gât, în timp ce triptofanul din laptele cald dă un somn mai liniştit.

Umeboshi îi pune pe picioare pe japonezi

Umeboshi sunt prune murate, foarte sărate care pentru noi se aseamănă cu nişte caise roz. Sunt bogate în acid citric şi lăudate pentru calităţile antibacteriene. Se înmoaie în ceai verde. În timp ce umeboshi este folosit mai mult în scop preventiv, s-a dovedit a fi un remediu bun în caz de mahmureală.

Citeşte şi:

Supa care ţine la distanţă răceala şi gripa. E mai puternică decât toate antibioticele

Supa de şopârle, se recomandă pentru răceli, în China

Oare pot creaturile cu sânge rece să scadă temperatura? Chinezii sunt de părere că fac minuni în răceli. Ei fierb şopârle uscate şi adaugă bulion şi curmale. Unii le gătesc în vin de orez, pentru a obţine un afrodiziac nu doar pentru a combate răceala. În pieţe şi chiar în farmacii, şopârlele uscate sunt de obicei vândute câte două.

Caracatiţă vie şi brânză cu larve: cele mai ciudate mâncăruri din lume

Sucul de ceapă este utilizat în Israel

Practica veche de preparare a sucului de ceapă contra simptomelor de răceală este folosită în Europa şi Israel. O ceapă tocată sau feliată este aşezată într-un bol, apoi acoperită cu zahăr sau miere, care scoate sucul natural al cepei bogat în vitamine din complexul B şi vitamina C care stimulează sistemul imunitar.

FOTO: Shutterstock