Cursa din cadrul Bucharest Marathon are rolul de a  trage un semnal de alarmă asupra bolii şi a importanţei detectării acesteia în stadiu incipient.  Alergătorii care îşi doresc să susţină cauza se pot înscrie la cursă până pe 6 octombrie accesând  https://bucharest-marathon.com/program-sportexpo/.  Bucharest Marathon este un eveniment marca Bucharest Running Club, organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală din România.

În cadrul maratonului va exista şi un stand  AVON, de unde participanţii vor putea achiziţiona produse cu Fundiţa Roz. Tot profitul obţinut din vânzarea acestora va fi investit în proiectele Campaniei pentru Sănătatea Sânilor, pe care AVON o derulează din în România. Unul dintre aceste proiecte este Cancel Cancer, campanie naţională de consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului la sân, ajunsă anul acesta la cea de-a treia ediţie . Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă-oră, construit de AVON, a ajuns anul acesta în 20 de oraşe din România şi a oferit consultaţii senologice gratuite unui număr de peste 3000 de  femei.

Timp de peste două decenii, AVON a investit constant în campaniile sociale pe care le susţine, Campania Respectului şi Campania pentru Sănătatea Sânilor, ce combat violenţa domestică şi cancerul la sân, donând peste 3 milioane de euro pentru a sprijini proiecte dedicate acestor cauze sociale.

În fiecare minut, în lume, o femeie moare din cauza cancerului de sân. În România, 25 de femei află  zilnic că suferă de această formă de cancer. România este ţara cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul la sân, pentru că femeile nu merg la controalele periodice şi ajung la medic în stadii deja târzii ale bolii.