Metoda terapeutică de analiză şi dezvoltare personală,care se numeşte Referenţialul Arhetipurilor Personale,cuprinde informaţii din mai multe domenii:numerologie,astrologie,psihologie şi Tarot. Ea a fost inventată de Georges Colleuil,psiholog,filozof şi scriitor francez şi presupune cunoaşterea propriului destin prin conştientizarea lucrurilor pe care le faci zilnic şi a situaţiilor în care eşti implicată.

Referenţialul sau profilul complet este compus din 14 case şi reprezintă personalitatea ta în situaţii diferite din viaţă. Valoarea fiecărei case se calculează în funcţie de data,luna şi ziua naşterii.

În anumite situaţii,specialistul în domeniu îţi face un calcul plecând de la ziua de naştere. Apoi,folosindu-se de cărţile Tarotului,identifică o temă,care cuprinde profilul tău psihologic. Ea capătă sens doar în raport cu trăirile şi istoricul tău. De exemplu,Casa 4 este determinată de cifra ce rezultă din adunarea între anul,luna şi ziua naşterii. Aceasta va fi redusă atunci când este mai mare de 22. Rezolvând enigmele acesteia,poţi afla care este misiunea ta în această lume şi ce posibilităţi concrete ai la-ndemână pentru a o realiza.

Poţi afla mai multe informaţii de pe referentieldenaissance.blogspot.rosau poţi participa la întâlnirile organizate de Georges Colleuil la Bucureşti,în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie.