Tartă cu caise: un desert numai bun pentru zilele de vară

1 82371 original jpg jpeg

Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 TARTĂ

Ai nevoie de

Pentru aluat125 g unt50 g zahăr pudră2 ouă1 pliculeţ zahăr vanilat275 g făină 1 praf de sare2 linguri apă recePentru cremă80 g zahăr150 g brânză de vaci150 ml smântână pentru frişcă 2 ouă8-10 caise, tăiate jumătăţiPentru decorzahăr pudră

În făina cernută pui untul rece tăiat cubuleţe, zahărul, sarea şi amesteci. Adaugi ouăle, apa rece, zahărul vanilat şi frămânţi. Împarţi aluatul în două părţi: una mai mare şi una mai mică, apoi le dai la frigider 30 de minute.

Freci brânza de vaci cu zahărul şi ouăle.

Baţi smântâna energic, până devine fermă şi o încorporezi uşor în cremă.

Întinzi bucata mai mare de aluat şi o aşezi într-o formă de tartă, inclusiv pe margini şi înţepi din loc în loc. Răstorni crema, netezeşti şi aşezi caisele din loc în loc.

Întinzi cealaltă bucată de aluat, tai fâşii pe care le aşezi sub formă de grilaj peste umplutură.

Dai tarta la cuptor la 180 °C, 30 minute. După ce s-a răcit, o decorezi cu zahăr pudră.