Tartă cu nectarine şi migdale măcinate - Ingrediente

Pentru blat

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 120 g zahăr
  • 2 ouă

Pentru umplutură

  • 700 g nectarine bine coapte
  • 120 g migdale măcinate
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 1 lingură rom
  • 2 linguri zahăr pudră

Pentru decor

  • 1 lingură zahăr pudră
  • 2 linguri miere

​Mod de preparare 

Pentru blat se pun într-un castron ingredientele şi se mixează până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu o folie de aluminiu şi se lasă la rece 30 de minute. Între timp, se spală nectarinele, se taie în jumătate, se scot sâmburii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Separat, pentru umplutură se pune în bolul mixerului untul înmuiat, zahărul, ouăle, migdalele măcinate şi romul. Se mixează până devine o cremă.

Se întinde aluatul în forma de tartă, se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa, se toarnă crema de migdale deasupra. Peste cremă se aşază jumătăţile de nectarine şi se introduce în cuptorul bine încins pentru aproximativ 45 de minute.

După ce s-a răcorit, se ung fructele cu miere, cu ajutorul unei pensule, şi se presară zahăr pudră peste tarta cu nectarine şi migdale măcinate.

FOTO Shutterstock.com