Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1-2 linguri lapte

Pentru crema de vanilie

  • 3 gălbenuşuri
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 250 ml lapte
  • 2 foi gelatină
  • 250 ml frişcă
  • 250 g vişine fără sâmburi

Mod de preparare
 

Încingi cuptorul. Freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, oul, sarea, zahărul vanilat şi laptele. La final, pui făina şi amesteci până la omogenizare. Înfăşori aluatul în folie şi îl dai la frigider 30 de minute ca să se întărească.

Între timp, prepari crema de vanilie. Amesteci într-un bol gălbenuşurile, zahărul şi vanilia, aproximativ 5 minute. Torni laptele şi amesteci încontinuu, pe baie de aburi, până se îngroaşă compoziţia. O iei de pe foc, amestecând până se mai răceşte. Apoi adaugi gelatina, preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi frişca bătută şi încorporezi bine totul.

După ce s-a răcit crema, întinzi o foaie de aluat groasă de 0,5 cm şi o aşezi într-o formă rotundă, tapetată, inclusiv pe margini. Înţepi aluatul din loc în loc, torni crema de vanilie, pui vişinele şi dai la cuptorul încins, 40-45 de minute, până se rumeneşte tarta.

FOTO Shutterstock.com