Tarta răcoritoare cu căpşuni. Desertul minune care nu are nevoie de coacere

1 82442 original jpg jpeg

De câte ori ţi s-a întâmplat să ai poftă de ceva dulce, dar să renunţi la idee pentru că nu vrei să porneşti cuptorul, mai ales vara? Da, poţi apela la o îngheţată cu succes, dar ce faci când, de exemplu, ai musafiri la cină sau vrei să îi surprinzi cu ceva dulce făcut de tine?

Am găsit reţeta ideală. Are un blat crocant, apoi o cremă fină, şi deasupra un strat răcoritor şi proaspăt de căpşuni. Sună delicios, aşa-i? Ei bine, află că această minunăţie poate fi la tine pe masă extrem de repede.

Ingrediente pentru tartă răcoritoare cu căpşuni:2 pachete de biscuiţi (digestivi, populari, de care preferi) nu foarte dulci100 de grame de unt (aproximativ)250 de grame de mascarpone200 ml de smântână lichidă2 linguri de zahăr pudrăesenţă de vanilie300 de grame de căpşuni2 linguri de dulceaţă (opţional poţi folosi gelatină)