Mobilier de ocazie

 

Obiecte precum coltare living pot fi cumpărate de pe site-urile de vânzări second hand. Pe astfel de platforme online poţi găsi piese aproape noi la un preţ foarte bun. Nu numai că vei economisi bani, dar vei apela la o soluţie eco-friendly: evitând ambalajele poluante cu care mobila nouă vine de la magazin, vei economisi energia folosită pentru producerea acestora.

Schimbă culoarea cu vopsele

 

Indiferent că ai un colţar îmbrăcat în stofă sau piele, acestea se pot vopsi. Există pe piaţă foarte multe vopsele de bună calitate care sunt şi uşor de folosit. De exemplu, unele dintre acestea pot fi folosite în maşina de spălat rufe, o modalitate simplă şi practică în cazul canapelelor ale căror huse pot fi scoase. Cei care se tem că îşi vor deteriora maşina de spălat pot folosi vopsele care se aplică prin intermediul pensulelor sau al stilourilor. Cu ajutorul acestora poţi să îţi personalizezi atât canapeaua, cât şi pernele acesteia.

Schimbă husa

 

Este mai simplu decât să vopseşti canapeaua, dar te poate costa puţin mai mult. În magazine şi chiar pe site-urile de vânzări second hand, există o varietate de huse, în diferite culori, cu care poţi accesoriza canapeaua astfel încât să ţi se pară nouă. Şi pentru că dimensiunile canapelelor sunt, în general, standard, sigur vei găsi o husă pe placul tău care să se potrivească la canapeaua ta.

Picioare noi

 

Un simplu detaliu poate schimba totul. Colţarul vechi a venit cu nişte picioare care acum ţi se par nepotrivite. Tot ceea ce trebuie să faci este să alegi unele noi şi există magazine care oferă acest serviciu de montaj.

Măreşte canapeaua

 

Te gândeşti că vechea ta canapea nu mai este suficient de mare şi ai nevoie de un colţar? Nu ai decât să foloseşti ceea ce ai deja şi să investeşti într-un mic divan sau chiar într-o piesă de mobilier pentru picioare. Poţi alege unul cu model asortat sau, dimpotrivă, ceva original.

Combinarea cu o altă piesă de mobilier

Este o bună alegere în cazul în care canapeaua nu este lipită de perete. Pur şi simplu montează în spatele canapelei o comodă sau o consolă frumoasă. Aspectul acesteia se va schimba radical.

Bonus: metode naturale pentru întreţinerea canapelei

Laptele demachiant sau cel folosit pentru spălarea bebeluşilor este eficient în tratarea petelor de pe canapelele din piele. Se aplică o cantitate mică pe un prosop de bucătărie şi se freacă pata până dispare. Nu aplica laptele demachiat direct pe canapea. Trebuie să ştii că este recomandat, în prealabil, să testezi produsul într-un colţ mai puţin vizibil, pentru a nu avea surprize. Această tehnică este eficientă în cazul petelor care nu conţin grăsimi.

În cazul petelor de orice alt tip, laptele demachiant se poate combina cu câteva picături de oţet din vin alb. Produsul de curăţare se aplică tot pe o bucată de pânză, cu care se freacă pata până dispare. Pentru pete de sânge sau de ciocolată, se combină oţetul din vin alb cu puţină apă călduţă şi o cantitate mică de detergent de vase.

Petele de grăsime se acoperă cu vaselină, se lasă câteva minute, apoi se şterg. Se presară pudră de talc, ce se lasă apoi aproximativ două ore pe pată, după care se şterge totul cu o bucată de pânză moale.

Bicarbonatul de sodiu este un produs pentru curăţarea întregii locuinţe şi este eficient în cazul petelor. Se amestecă cu puţină apă caldă şi se freacă pata până dispare.

Guma de mestecat se elimină aplicând peste aceasta un cub de gheaţă învelit într-o pungă din plastic. După câteva minute, aceasta se va întări şi o vei putea desprinde uşor de pe canapea.

Spuma de ras este şi ea utilă pentru eliminarea petelor de pe canapelele îmbrăcate în stofă. În prealabil, metoda trebuie să fie testată într-un colţ al canapelei care nu este vizibil. Se aplică spuma de ras pe pată, se lasă o oră şi apoi se freacă totul cu un burete umed. La final se lasă totul la uscat.

Sursa foto: Pixabay.com, Unsplash.com