Te-ai plictisit de canapea? Cum să transformi vechiul colţar într-o piesă modernă

Canapeaua este una dintre piesele de mobilier din casă care costă cel mai mult şi este cel mai dificil de ales. Este posibil ca, la un moment dat, să fi găsit canapeaua care ţi s-a părut atunci perfectă, însă acum aceasta este pătată sau deteriorată pe alocuri şi nu ai o sumă mare de investit pentru una nouă. Ce poţi face ca să nu cheltuieşti mulţi bani pentru o canapea nouă?

Mobilier de ocazie

Obiecte precum coltare living pot fi cumpărate de pe site-urile de vânzări second hand. Pe astfel de platforme online poţi găsi piese aproape noi la un preţ foarte bun. Nu numai că vei economisi bani, dar vei apela la o soluţie eco-friendly: evitând ambalajele poluante cu care mobila nouă vine de la magazin, vei economisi energia folosită pentru producerea acestora.

2 canapea1 jpg jpeg

Schimbă culoarea cu vopsele

Indiferent că ai un colţar îmbrăcat în stofă sau piele, acestea se pot vopsi. Există pe piaţă foarte multe vopsele de bună calitate care sunt şi uşor de folosit. De exemplu, unele dintre acestea pot fi folosite în maşina de spălat rufe, o modalitate simplă şi practică în cazul canapelelor ale căror huse pot fi scoase. Cei care se tem că îşi vor deteriora maşina de spălat pot folosi vopsele care se aplică prin intermediul pensulelor sau al stilourilor. Cu ajutorul acestora poţi să îţi personalizezi atât canapeaua, cât şi pernele acesteia.

10 coltar2 jpg jpeg

Schimbă husa

Este mai simplu decât să vopseşti canapeaua, dar te poate costa puţin mai mult. În magazine şi chiar pe site-urile de vânzări second hand, există o varietate de huse, în diferite culori, cu care poţi accesoriza canapeaua astfel încât să ţi se pară nouă. Şi pentru că dimensiunile canapelelor sunt, în general, standard, sigur vei găsi o husă pe placul tău care să se potrivească la canapeaua ta.

3 canapea3 jpg jpeg

Picioare noi

Un simplu detaliu poate schimba totul. Colţarul vechi a venit cu nişte picioare care acum ţi se par nepotrivite. Tot ceea ce trebuie să faci este să alegi unele noi şi există magazine care oferă acest serviciu de montaj.

4 canapea4 jpg jpeg

Măreşte canapeaua

Te gândeşti că vechea ta canapea nu mai este suficient de mare şi ai nevoie de un colţar? Nu ai decât să foloseşti ceea ce ai deja şi să investeşti într-un mic divan sau chiar într-o piesă de mobilier pentru picioare. Poţi alege unul cu model asortat sau, dimpotrivă, ceva original.

13 mareste canapea png png

Combinarea cu o altă piesă de mobilier

4 canapea4 jpg jpeg

Este o bună alegere în cazul în care canapeaua nu este lipită de perete. Pur şi simplu montează în spatele canapelei o comodă sau o consolă frumoasă. Aspectul acesteia se va schimba radical.

Bonus: metode naturale pentru întreţinerea canapelei

14 7 png png

Laptele demachiant sau cel folosit pentru spălarea bebeluşilor este eficient în tratarea petelor de pe canapelele din piele. Se aplică o cantitate mică pe un prosop de bucătărie şi se freacă pata până dispare. Nu aplica laptele demachiat direct pe canapea. Trebuie să ştii că este recomandat, în prealabil, să testezi produsul într-un colţ mai puţin vizibil, pentru a nu avea surprize. Această tehnică este eficientă în cazul petelor care nu conţin grăsimi.

În cazul petelor de orice alt tip, laptele demachiant se poate combina cu câteva picături de oţet din vin alb. Produsul de curăţare se aplică tot pe o bucată de pânză, cu care se freacă pata până dispare. Pentru pete de sânge sau de ciocolată, se combină oţetul din vin alb cu puţină apă călduţă şi o cantitate mică de detergent de vase.

Petele de grăsime se acoperă cu vaselină, se lasă câteva minute, apoi se şterg. Se presară pudră de talc, ce se lasă apoi aproximativ două ore pe pată, după care se şterge totul cu o bucată de pânză moale.

Bicarbonatul de sodiu este un produs pentru curăţarea întregii locuinţe şi este eficient în cazul petelor. Se amestecă cu puţină apă caldă şi se freacă pata până dispare.

Guma de mestecat se elimină aplicând peste aceasta un cub de gheaţă învelit într-o pungă din plastic. După câteva minute, aceasta se va întări şi o vei putea desprinde uşor de pe canapea.

Spuma de ras este şi ea utilă pentru eliminarea petelor de pe canapelele îmbrăcate în stofă. În prealabil, metoda trebuie să fie testată într-un colţ al canapelei care nu este vizibil. Se aplică spuma de ras pe pată, se lasă o oră şi apoi se freacă totul cu un burete umed. La final se lasă totul la uscat.

Sursa foto: Pixabay.com, Unsplash.com



Recente

faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg