Te îngraşi mai mult la şolduri sau la picioare? Acţionează ţintit asupra zonei cu probleme!

1 shutterstock 1220017321 jpg jpeg

Fiecare dintre noi are o anumită parte a corpului care este predispusă să se îngraşe mai repede decât altele. Află ce plan de slăbit să adopţi în funcţie de carateristicile tale!

Picioare mai suple

Temperaturile ridicate accentuează tulburările de circulaţie limfatică sau venoasă şi apar reţineri de apă, de aici şi senzaţia de febrilitate, de picioare grele, dureroase. Drenajul limfatic este o posibilitate de a scăpa de neplăceri şi de a avea picioare mai uşoare.

Curele drenante sunt o altă soluţie în această situaţie. Ideal ar fi să ţii o astfel de cură nu mai mult de trei zile, în special în weekend, pentru că primele două zile sunt destul de dificile. Bea multe lichide (apă cu zeamă de lămâie, ceai verde, sucuri de fructe) şi mănâncă mai multe porţii de legume şi fructe pe zi.

Plimbările şi alergările sunt ideale, iar dacă ajungi în vacanţă la mare, încearcă să faci mişcare în apă sau să te urci pe o hidrobicicletă.

Abdomen plat

O zonă atât de delicată precum abdomenul se rotunjeşte din diverse cauze: stres, lipsa mişcării, dezechilibre hormonale. Dacă sportul sau dieta nu te-au ajutat să slăbeşti, n-ar fi rău să cauţi adevăratul motiv al îngrăşării abdominale cu ajutorul unui medic.

Oricând ai ocazia, contractează şi relaxează abdomenul. Unul dintre exerciţiile care nu-ţi suprasolicită spatele este următorul: contrage muşchii abdominali şi ţine-ţi respiraţia pentru cinci secunde menţinând şi poziţia. Apoi, relaxează treptat şi reia.

Joggingul, aerobicul practicat de două-trei ori pe săptămână, mersul pe bicicletă – toate acestea sunt potrivite pentru a obţine un abdomen aşa cum îţi doreşti.

Şolduri şi fese frumoase

Aceste regiuni ale corpului sunt primele care acumulează grăsimi. Începe să le „modelezi” prin schimbarea obişnuinţelor alimentare. Mănâncă dulciuri, prăjeli, pâine albă, paste, brânză grasă în cantităţi mai mici sau elimină-le cu totul din alimentaţia ta. Înlocuieşte-le cu fructe, cu legume sau cu alimente care conţin proteine (carne albă preparată la aburi sau la cuptor, lapte şi iaurt degresat, ouă fierte).

În timpul duşului, masează pielea din aceste zone cu o mănuşă aspră şi alternează rapid apa caldă cu cea rece. Imediat după duş, aplică o cremă anticelulită. Toate acestea îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi cresc fermitatea pielii.

Toate activităţile care-ţi pun la lucru muşchii fesieri: urcatul scărilor, excursiile montane, plimbările printr-o pădure. De asemenea, sunt benefice înotul şi ieşitul în parc pe patine cu rotile.

Coapse subţiri

Şi coapsele sunt este expuse celulitei, iar masajul se dovedeşte util. Mai întâi, prinde cu degetele pielea şi ruleaz-o de-a lungul coapsei, în sus. O altă metodă este să apuci cu palmele pielea, s-o strângi puţin şi s-o ridici. Dacă este dureros, masează uşor şi repetă mişcările cu regularitate.

Vara te atrage mai mult ideea de a face un duş, dar te-ar ajuta mult o baie, mai ales dacă pui în apă şi două pahare de sare de mare. În timpul băii, masează coapsele cu o lufă (burete natural exfoliant).

Orice tip de mişcare în apă ai alege este benefică pentru piele, pentru că apa stimulează circulaţia vaselor de sânge şi a reţelei limfatice.

@shutterstok