Îngheţata cu gust de alcool poate fi o alegere bună, dacă este făcută aşa cum trebuie. Legea spune că produsele care conţin mai puţin de 0,5% alcool sunt considerate alimente. Unii comercianţi specifică faptul că este nevoie să fii major pentru a consuma produsele lor, deoarece au peste 0,5% alcool. Alţii spun că îngheţata lor poate fi consumată de oricine. Dar dacă mănânci prea multă, oare te poţi îmbăta? Iată ce spun specialiştii!

Îngheţata cu alcool, pericol pentru organism?

În multe reţete se poate adăuga lichior sau alt tip de alcool pentru un plus de savoare. Dar de multe ori intensitatea gustului este mărită de o aromă non-alcoolică. O halbă de bere categoric are mai mult alcool, decât o porţie de îngheţată. Deoarece ingredientele din îngheţată sunt amestecate, află că nu te poţi îmbăta aşa uşor: „Ar trebui să mănânci multe cutii cu îngheţată ca să ajungi la echivalentul a două, până la trei băuturi cu alcool standard. Probabil te vei sătura repede de gustul îngheţatei, înainte ca asta să se întâmple. Deci nu, nu te vei îmbăta‟, spune Dr. Douglas Goss (Universitatea din Ontario).

Dacă alegi acest desert, trebuie să fii atentă la toleranţa pe care corpul tău o are la acest produs: „Ca şi în cazul oricărei băuturi alcoolice, toleranţa ta la acest tip de îngheţată depinde şi de cât de hidratat eşti şi de ceea ce ai mâncat în acea zi‟, arată medicul. Totuşi, acest tip de îngheţată a fost creat pentru savoarea sa, nu cu scopul de a te îmbăta.

Sursă foto: Shutterstock