Pe aceeaşi temă:

Masaj facial pentru întinerirea tenului

Soluţii pentru o demachiere perfectă

Îndepărtează celulele moarte

Igiena este o parte esenţială a îngrijirii,iar cel mai important lucru este să tratezi pielea feţei cu multă delicateţe. Foloseşte apă caldă şi evită săpunurile dure,optând pentru cele care au în compoziţie cremă hidratantă. După spălare,tamponează-te cu un prosop moale şi absorbant. Nu uita să-ţi exfoliezi pielea o dată pe săptămână cu ajutorul unui scrub fin. Celulele moarte vor fi îndepărtate,vasele de sânge vor fi revigorate,iar pielea va arăta mai sănătoasă.

Hidratează-te

După ce te-ai spălat pe faţă,începe prin a-ţi curăţa bine faţa cu ajutorul unui demachiant. Şterge-ţi cu grijă tenul,fără a-l apăsa prea tare,pentru că astfel îi păstrezi fermitatea. Foloseşte apoi o loţiune tonică şi o cremă hidratantă în funcţie de cerinţele pielii. În jurul ochilor,tegumentul este deosebit de sensibil,de aceea are nevoie de îngrijiri speciale. Foloseşte o cremă de ochi antirid pe care să o aplici cu vârful degetelor,prin mişcări foarte fine.

Aplică fondul de ten şi pudra

Înainte de începe machiajul,spală-te pe mâini. Pune în palmă fondul de ten şi aplică-l pe toată faţa sau doar acolo unde este nevoie. Începe din centrul feţei şi mergi pe exterior,frunte şi pomeţi. Foloseşte un anticearcăn compact,care să conţină pigment galben,pentru acoperirea eficientă a cutelor pielii şi evită fardurile în culori reci precum mov,verde,violet,albastru şi gri. La final,aplică puţină pudră.