Gândeşte-te la mobilă bucătărie cu elemente naturale, cu unele pete de culoare, precum şi o „umbră” a paletei întunecate de culori la care s-ar putea să nu te aştepţi niciodată.

Dacă vrei să adaugi în bucătăria ta elemente mai naturale, încearcă elemente „durabile” şi „ecologice”. Acestea sunt cuvinte care apar din ce în ce mai mult, multe companii oferind soluţii ecologice pentru mobilă bucătărie precum dulapuri şi rafturi. Te poţi gândi, de asemenea, să aduci plăci lucrate manual în materiale precum teracotă şi ciment – o soluţie excelentă pentru a adăuga un pic mai mult suflet spaţiului tău.

Când vine vorba de blaturi, cuarţul devine rapid o alternativă accesibilă şi cu întreţinere redusă faţă de marmura clasică. Există chiar şi noi tendinţe de accesorizare a blaturilor, cum ar fi rafturile de epocă făcute pentru a afişa porţelanurile bunicii. Finisajele hardware şi metalice continuă să fie la modă – gândeşte-te la alamă, nichel şi negru mat. Iar tapetul facilitează şi mai mult experimentarea cu modele pe pereţi şi pe spatele rafturilor. Ia în considerare 2021 ca fiind anul bucătăriei!

Bucătării cu curbe

Probabil că ai văzut deja această tendinţă în designul de mobilă bucătărie. Curbele sunt moderne şi clasice, deci vor fi mereu la modă, nu doar în 2021. Ia-le în considerare pentru bucătăria ta.

Hotă integrată

Designerilor le place un aspect unitar. Şi trebuie să recunoaştem că şi nouă. Cu o hotă integrată în mobilier sau în pereţi, vopsită în aceeaşi culoare sau cu acelaşi model, vei crea un aspect perfect în bucătărie. Poţi chiar să acoperi hota cu faianţă ca în restul bucătăriei.

Insule colorate de bucătărie

Încearcă să îţi vopseşti insula de bucătărie cu o culoare izbitoare, precum un turcoaz aprins. Ne place cum iese în evidenţă şi contrastează cu celelalte dulapuri, fie că sunt albe sau altă culoare potrivită.

Dulapuri colorate strălucitoare

Cu toţii avem nevoie de puţin mai mult soare în viaţa noastră după 2020, nu-i aşa?! Soluţia este să îţi vopseşti mobila de bucătărie cu o culoare distractivă, precum un galben de culoarea soarelui, şi vei zâmbi de fiecare dată când vei intra în bucătăria ta fericită. Asociază-l cu o faianţă cu accente de galben şi vei găsi combinaţia potrivită.

Negru modern

Dacă vrei un aspect la modă, începe cu mobila bucătărie neagră şi astfel vei intra cu adevărat în abordarea modernă. Un set de dulapuri negre va arăta mai de impact ca o serie de rafturi din lemn natural elegant.

Rustic, dar nou

Ştim că aspectul rustic a existat de mult timp, dar dacă îl combini cu un pic de vopsea proaspătă, într-un gri mat sau metalizat, poţi cu adevărat să modernizezi şi să redefineşti acel aspect rustic clasic.

Gresie Terra Cotta

Când te gândeşti la teracotă, probabil că primul lucru care îţi vine în minte este o sobă. Sau, de ce nu, ghivece. În schimb, noi ne-am gândit să îţi propunem să asociezi acest material cu o bucătărie şi, în loc de plăci clasice pătrate pentru sobă, să foloseşti plăci de teracotă hexagonale pentru a pava podeaua bucătăriei. Astfel vei avea o bucătărie unică, dar tradiţională şi frumoasă.

Blaturi de bucătărie din cuarţ

Marmura va fi întotdeauna la modă, dar dacă eşti un băutor de vin roşu, cuarţul se potriveşte mult mai bine pentru tine şi pentru bucătăria ta. Deşi arată ca o piatră naturală, cuarţul artificial este mai accesibil şi mai puţin predispus la pete ca marmura.

Dale de bucătărie lucrate manual

Adu textura şi nuanţa pe pereţii bucătăriei tale cu dale lucrate manual. Posibilităţile sunt uriaşe –încearcă teracota sau cimentul în culori care imită curcubeul - deşi noi preferăm nuanţe mai neutre.

Al cincilea perete (tavanul bucătăriei)

Nu uita de tavanul bucătăriei! Adaugă o culoare distractivă, tapet sau lambriuri din lemn pentru a adăuga un aspect dramatic spaţiului tău.

Mobilă de bucătărie din lemn recuperat

Dacă instalezi dulapuri personalizate, optează pentru mobilă bucătărie din lemn recuperat. Şi, veşti bune, majoritatea companilor au început să se îndrepte către materiale mai naturale şi ecologice pentru dulapurile de bucătărie. De la bambus până la sticle de plastic reciclate, companiile de dulapuri iau foarte în serios această renaştere a refolosirii.

Tapet de bucătărie

În timp ce tapetul a devenit mai puţin înfricoşător în ultimii ani, oamenii sunt încă reticenţi să-l pună în bucătărie. Dacă ţi-e frică de permanenţa tapetului, încearcă ceva mai puţin permanent. Există o mulţime de tapeturi temporare cu modele la modă, care sunt incredibil de uşor de instalat şi de îndepărtat. Sfat: optează pentru un design grafic care imită aspectul faianţei.

Rafturi pentru farfurii de bucătărie

Rafturile clasice pentru farfurii revin la modă în 2021. Indiferent dacă sunt afişate pe blaturi sau montate pe pereţi, ele adaugă suflet într-un spaţiu şi îţi oferă un loc frumos pentru depozitare şi afişare a vaselor, în loc să le ascunzi într-o debara sau dulap.

@unsplash