Ingrediente

2 dovlecei medii

600 g cremă de brânză

8 fire sparanghel verde

100 g mazăre nouă boabe

10 g gelatină

100 ml smântână

1 legătură mărar

sare, piper

Speli dovleceii, le îndepărtezi capetele şi îi tai felii de jumătate de cm grosime. Speli sparanghelul, îl cureţi, îl îndoi uşor, iar acesta se va rupe exact de unde poate fi consumat. Opăreşti, pe rând, în apă clocotită cu sare, sparanghelul (3-4 minute), mazărea (7-8 minute), dovleceii (2 minute). Le laşi la scurs şi la răcit.

Dizolvi în apă gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni smântâna într-un vas, o pui pe foc şi, când clocoteşte, adaugi gelatina, opreşti focul şi amesteci până când se topeşte. 

Mixezi crema de brânza de vaci şi adaugi mărarul tocat, apoi încorporezi smântâna. Adaugi toate legumele şi omogenizezi compoziţia. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi într-o tavă de cozonac folie alimentară, torni amestecul de brânză cu lgume, nivelezi şi dai terina la frigider peste noapte. 

FOTO Shutterstock