O echipă de cercetători a analizat rezultatele unor studii, patru la număr. Participanţii au avut la îndemână, în cea mai mare parte a timpului, câte un smartphone în care a fost instalată o aplicaţie, menită să îi înregistreze la intervale scurte de timp (30, 60 sau 90 de secunde la fiecare 10 minute). Cu ajutorul tehnologiei, oamenii de ştiinţă au analizat înregistrările pentru a vedea ce au făcut participanţii zilnic în funcţie de trăsăturile lor de personalitate, potrivit Psychology Today

Extrovertiţii 

Ce fac cel mai mult

Vorbesc… foarte mult. Cel mai puternic indicator că cineva este un extrovertit este că spune mai multe cuvinte zilnic. De altfel, se plâng şi îşi exprimă frustrările mai mult. 

Ce fac cel mai puţin

Tuşesc şi strănută. Este nevoie de un studiu suplimentar pentru a putea înţelege concret acest lucru. Posibilitatea ar fi că socializarea îi poate face mai sănătoşi. 

Agreabilii (persoanele care sunt dispuse să sară în ajutor, care oferă compasiune etc.) 

Ce fac cel mai mult 

Ei bine, cască. Căscatul este contagios, astfel că oamenii plăcuţi ar putea căsca de mai multe ori datorită celorlalţi. Îşi exprimă mai des recunoştinţa şi de multe ori folosesc cuvântul noi” în loc de eu”, ceea ce este un indicator bun în încercarea de a se conecta cu ceilalţi. De altfel, tind să se concentreze mai mult pe trecut în conversaţiile zilnice, amintind lucrurile frumoase pe care le-au făcut împreună. 

Ce fac cel mai puţin 

Timpul în aer liber. Dacă oamenii agreabili îşi doresc să-i mulţumească pe ceilalţi, probabil că vor să petreacă mai mult timp alături de aceştia şi sunt mai puţin concentraţi pentru drumeţii sau alte activităţi în natură. 

Persoanele conştiincioase (organizate, responsabile)

Ce fac cel mai mult

… Mănâncă şi bea. Într-o altă descoperire surprinzătoare, oamenii conştiincioşi îşi petrec o mare parte din zi ca să mănânce şi să bea. De altfel, îşi petrec mai mult timp munciind şi mai puţin timp dând vina pe ceilalţi. Fac mai multe pauze în vorbire, cum ar fi ăăăă (...)”, iar asta pentru că au nevoie să-şi conştientizeze cuvintele pe care le vor rosti. 

Ce fac cel mai puţin 

Nu sunt spontane. Cu cât o persoană este mai conştiincioasă, cu atât mai mult NU îşi va petrece timpul în tranzit”, din loc în loc. Se concentrează mai mult pe partea de planificare a activităţilor. 

Nevroticii 

Ce fac cel mai mult

Dau vina pe ceilalţi şi au tendinţa de a gândi în mod negativ. În schimb, asta nu înseamnă că nu-şi exprimă afecţiunea sau aprecierea faţă de oamenii apropiaţi. 

Ce fac cel mai puţin

Mănâncă şi bea. Acest lucru reflectă tendinţa persoanelor anxioase sau stresate de a sări peste mesele principale ale zilei. 

Persoanele deschise (au un spirit aventurier, sunt curioşi etc.) 

Ce fac cel mai mult 

Folosesc conjuncţia „şi” sau prepoziţia „de asemenea”. Acestea ar putea fi un indicator al oamenilor deschişi de a realiza conexiuni intelectuale sau artistice între diferite subiecte. De altfel, nu folosesc Nu”, iar asta pentru că sunt deschişi la oportunităţi şi idei noi. Persoanele deschise tind să vorbească mai mult despre moarte şi să exploreze subiecte de discuţie mult mai profunde. 

Ce fac cel mai puţin

Folosesc verbe. Oamenii deschişi tind să vorbească mai mult despre idei - şi despre acţiuni mai puţin - ceea ce duce la o utilizare mai mică a verbelor în general.

FOTO Shutterstock.com