Repertoriul The Red Guard Choir cuprinde de la melodii tradiţionale din folclorul rusesc, cântece patriotice de război, până la arii din opere celebre şi hituri pop internaţionale.

În ultimii zece de ani, ansamblul a fost cunoscut sub numele de Red Army Choir, însă numele i-a fost schimbat în Corul Gărzii Roşii (The Red Guard Choir). „Am decis reluarea numelui The Red Guard Choir, purtat cu mulţi ani în urmă, la înfiinţarea acestuia, din dorinţa de a evita confuziile de nume cu Ansamblul Alexandrov”, a declarat producătorul corului, Anna Vashchilina.

Corul a fost înfiinţat în 1939. Generalul Viktor Eliseev, maestru dirijor al ansamblului încă din anul 1974, a susţinut, alături de muzicieni, spectacole în peste 50 de ţări.

Supranumit „Corul Preşedintelui”, ansamblul format din 350 de muzicieni are misiunea de a participa la majoritatea evenimentelor prezidenţiale. Corul a cântat în faţa Papei Ioan Paul al II-lea, la Roma, şi cu ocazia învestiturii preşedinţilor Boris Elţîn, apoi a lui Vladimir Putin. De asemenea, a cântat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Moscova în 1980 şi de la Soci, în 2014.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti, organizat de Asociaţia Culturală Spectaculis, au preţuri variabile, în funcţie de locul ocupat în sală, de la 65 la 300 de lei. Ele pot fi cumpărate din reţelele ticketnet.ro, eventim.ro, bilet.ro şi startickets.ro sau de la casa de bilete a Sălii Palatului.