Nu este vorba de niciun truc magic, ci mai degrabă de o combinaţie de ingrediente atent alese, care au proprietatea de a ajuta organismul să elimine toxinele din corp, graţie efectelor depurative. Această dietă se ţine pe o perioadă scurtă de timp şi este contraindicată persoanelor cu probleme de sănătate.

Ingrediente necesare

-6 cepe
-2 ardei iuţi
-1 ţelină
-6 cartofi medii
-1 vârf de sare
-1 cană suc de roşii
-1/2 varză mică

Mod de preparare

Pune o oală cu apă la fiert. Spală şi taie legumele după preferinţe şi adaugă-le în apa clocotită. Lasă-le să fiarbă până se înmoaie, apoi potriveşte gustul cu sare. Supa poate fi consumată atât rece, cât şi caldă şi o poţi păstra la frigider pentru câteva zile.

Plan de regim

Ziua 1: Mănâncă supă pe parcursul întregii zile, putând consuma şi fructe de sezon ca gustare, cu excepţia bananelor. De asemenea, poţi bea ceai şi cafea neîndulcite.
Ziua 2: Consumă supă toată ziua, iar între mese poţi mânca salate de legume.
Ziua 3: Nelipsita supă, mâncată ori de câte ori simţi nevoia, iar ca desert prepară-ţi o „prăjitură“ dintr-o banană pisată şi o linguriţă de ulei de cocos.
Ziua 4: Mânâncă supă dimineaţa, la prânz si seara, iar ca gustare poţi alege între fructe şi legume de sezon.
Ziua 5: Mânâncă supă o singură dată pe zi, ca apoi să consumi carne de pui sau de curcan fiartă, ori la grătar cu o salată de roşii şi busuioc proaspăt.
Ziua 6: La fel ca în cea de-a 5-a zi, este recomandat să mănânci supă doar o singură dată pe zi, împreună cu legume la cuptor şi o bucată mică de carne slabă.
Ziua 7: Mănâncă la micul dejun cereale cu fructe, la prânz o porţie de supă şi seara bea un suc de legume.

Cum funcţionează dieta?

Ingredientele conţinute sunt cele care  îi asigură reuşita. Varza este bogată în potasiu, sulf, calciu şi săruri minerale şi conţine puţine calorii, aproximativ 40 de calorii la fiecare 100 de grame. Ceapa are rol depurativ, roşiile conţin licopen, iar ţelina ajută la combaterea acidului uric în exces.