Vinovatul principal este pielea uscată. Problema se agravează în timpul iernii,astfel că la sosorea primăverii,călcâiele arată rău şi dor la fel de rău. Nu lăsa să se agraveze starea călcâielor,va fi cu atât mai greu să le tratezi,din moment ce cremele hidratante obişnuite nu mai reuşesc să treacă de stratul de celule moarte de pe călcâie.

Este important să ştii că simptomul călcâielor crăpate poate fi şi un semn că ai probleme de sănătate,mai ales dacă suferi de diabet,probleme de circulaţie sau de piele,aşa că o vizită la medic este obligatorie.

  • Primul pas în repararea călcâielor este înmuierea picioarelor într-un amestec de 5 căni cu apă şi o cană cu lapte. Stai circa 15 minute. Pentru a reduce presiunea din picioare după o zi obositoare,poţi adăuga sare de baie.
  • Prepară un scrub din patru linguri de sare în ½ cană ulei (ulei pentru sugari sau ulei de măsline). Masează tălpile cu acest scrub făcând mişcări circulare.
  • Freacă apoi cîlcâiele cu o piatră ponce fină sau o pilă ceramică specială pentru călcâie şi clăteşte cu apă caldă.
  • Zdrobeşte două table de aspirină şi presară praful pe călcâie. Aplică o cremă puternic hidratantă,specială pentru călcâie (cu unt de cocos sau cu vaselină),şi pune ciorapi de bumbac. Dormi cu şosetele în picioare sau ţine-le celpuţin patru ore. Dimineaţa,după duş,unge din nou călcâiele cu o cremă hidratantă.