Make-up artiştii se pregătesc deja să-şi pună la încercare imaginaţia, asta pentru că urmează anul femeilor îndrăzneţe. Curaj şi creativitate, acestea două caracteristici vor defini stilurile de machiaj la modă în 2020.

Citeşte şi: Cum te machiezi dacă ai pleoapele căzute. Trucuri recomandate de make-up artişti

Rujul roşu nu trebuie să lipsească din portfardul niciunei femei, afirmă make-up artistul Dana Petrina care spune că tenul va trebui să arate curat şi sănătos, pleoapele vor avea nuanţele naturii, iar buzele vor fi de foc.

“Trendurile pentru 2020 sunt foarte variate, de la eyeliner exagerat, la gene supradimensionate, sprâncene supradimensionate sau din contră, foatrte şterse, buzele roşii au revenit în tendinţe, putem să alegem textură mată sau lucioasă. Pentru rujul roşu este foarte important să alegem o culoare foarte intensă, carmin, burgundy”, a explicat Dana Petrina, specialistul în machiaj, într-un material Observator.

Citeşte şi: 5 moduri greşite prin care femeile aplică fondul de ten. Cel puţin 3 le faci şi tu

Se poartă eyelinerul şi fardurile de pleoape în nuanţe puternice

"Bineînţeles că vom purta şi machiaje mate, dar în general, tenul trebui să arate curat, sănătos. (…)Culoarea este inspirată din ocean, dar nu doar albastrul, nuanţele de verde, de turcoaz, chiat şi albul nisipiului, chiar şi negru, verdele, verdele oxigenat, care este cel mai rece. Machiajul  cu eyeliner, un cat eye foarte bine pus în valoare, în primul rând de persoana care îl poartă, este un must în materie de make-up", mai spune Dana Petrina.