Tobă de casă, reţeta tradiţională

Ingrediente tobă de casă:

2 kg cap de porc

500 grame de limbă de porc

750 grame de inimă de porc

250 grame de şorici

150 rinichi de porc

o ureche de porc (250 grame)

sare, piper, foi de dafin, boabe de muştar, de coriandru

un stomac de porc sau maţ gros ca pentru chisca (dar nu creţ)

opţional se poate pune şi usturoi

Mod de preparare tobă de casă:

1. Stomacul de porc se curăţă în apă rece de câteva ori, apoi se ţine în apă cu oţet câteva ore.

2. Se spală toate organele cu apă rece până când nu mai iese sânge din ele.

3. Inima, limba si rinichiul se fierb separat la foc iute, 30 minute. Se scurge apa şi organele se lasă deoparte.

4. Capul, şoriciul si urechea se fierb în 4 kg de apă. Apoi se adaugă organele fierte la punctul 3 şi se fierb împreună până când carnea se desprinde de pe oase. Se păstrează zeama în care au fiert.

5. Dupa ce fierb, se lasă la răcit. Apoi se curăţă pieliţa de pe limbă şi se taie totul bucăţele. Şoriciul se taie în felii.

6. Stomacul de porc curăţat se umple cu carne şi se adaugă 2-3 polonice din zeama în care a fiert toată carnea.

7. Burta se leagă la capete şi se pune în zeama în care a fiert carnea la punctul 4. Se fierbe încă o oră la foc mediu.

8. După o oră, se scoate şi se pune pe un tocător. Peste ea se aşează alt tocător şi o greutate pentru a presa toba de casă.

9. Se ţine în loc răcoros până a doua zi. Se serveşte cu muştar şi ceapă. Poftă bună!

Sursa: lecturisiarome.ro