Ceaiul de valeriană

Valeriana este o plantă cu origini din Asia şi Europa, ale cărei flori sunt utilizate de foarte mult timp pentru realizarea parfumurilor. Pentru tratarea insomniilor, stărilor nervoase, durerilor de cap şi a palpitaţiilor, rădăcina plantei este folosită de cel puţin 2000 de ani. Spre deosebire de parfumul delicat al florilor, rădăcina plantei are un miros puternic datorită uleiurilor volatile şi celorlalte componente responsabile pentru efectele sedative pe care valeriana le are. Chiar şi numele plantei pare predestinat, valerian fiind derivat din verbul latin valere, care înseamnă a fi sănătos/puternic.

Potrivit studiilor, consumul de valeriană te ajută să adormi mai repede, să te odihneşti mai bine şi să reduci stările de anxietate. Partea bună este că ceaiul de valeriană nu îţi va da stări de somnolenţă pe timpul zilei, ci doar te va ajuta să te relaxezi. Dacă şi tu cauţi un moment de linişte într-o ceaşcă de ceai, pe HelloBio.ro găseşti ceaiul Calm Down din colecţia Herbal, o combinaţie minunată de valeriană, fenicul şi melisă. Pentru seri plăcute şi nopţi odihnitoare.

Ceaiul de muşeţel

De foarte mulţi ani, muşeţelul este folosit ca un remediu natural de a reduce inflamaţiile, anxietatea şi de a trata insomnia. A apărut pentru prima oară în Egiptul Antic, fiind considerat o plantă magică, iar grecii au scos în evidenţă multiplele beneficii pe care le aduce organismului.

Efectele calmante ale muşeţelului sunt atribuite componentei sale numite apigenină. Potrivit unui studiu publicat în Molecular Medicine Report, apigenina influenţează activitatea anumitor receptori din creier, care favorizează reducerea stării de anxietate şi un somn mai profund şi odihnitor. Un alt studiu care a vizat mai multe proaspete mămici a demonstrat ca persoanele care au baut ceai de musetel timp de două săptămâni s-au bucurat de un somn mai bun decât cele care nu au consumat ceai.

Iar arma ta secretă pentru un somn profund şi revigorant stă într-o combinaţie inedită dintre muşeţel şi… frunze de cânepă! Pe HelloBio.ro, magazinul tău online de produse bio, poţi descoperi Hemp Chamomile Taste, un ceai preparat special pentru cei care se luptă cu insomniile.

Ceai de melisă/roiniţă

Roiniţa, numită şi melisă, este considerată plantă calmantă şi a fost folosită încă din Evul Mediu pentru a reduce stresul, anxietatea, pentru a îmbunătăţi somnul, pofta de mâncare şi pentru a uşura durerile de stomac. Este o plantă care are un efect sedativ asupra sistemului nervos, indicată când experimentăm tensiuni de ordin psihic şi emoţional.

Iar în cazul în care te confrunţi cu un somn agitat, poţi încerca o combinaţie de melisă, moringă, valeriană şi urzici. Ceaiul Night din colecţia GreenTox este fix ceea ce organismul tău are nevoia seara.

Ceaiul de tei

Teiul apare în tradiţia popoarelor europene încă din Antichitate, fiind asociat cu zeiţa iubirii şi a adevărului. Datorită calităţilor sale relaxante, ceaiul de tei este recomandat persoanelor care au tulburări de somn. Pe lângă efectele benefice pe care le oferă sistemului nervos şi în tratarea insomniilor, este indicat şi în ameliorarea simptomelor răcelii şi gripei dar şi pentru durerile musculare.

Iar dacă seara te răsfeţi cu o combinaţie de tei cu lavandă, oferi organismului tău licoarea magică perfectă pentru un somn odihnitor. Amour Provence este ceaiul care reuşeşte să îţi ofere parfum şi sănătate într-o singură cană de ceai.

Ceai de verbină

Verbina a fost preţuită încă din Antichitate, atât ca plantă medicinală, cât şi ca plantă magică. Potrivit tradiţiilor, ca să aibă eficienţă maximă, verbina se culege numai în nopţi de sărbătoare, precum de Sânziene sau de Sfântul Petru şi Pavel iar persanii, egiptenii şi romanii o numeau “iarba sacră”.

Dar verbina nu doar că se punea pe camp, pentru o recoltă bogată, ci se foloseşte astăzi pentru că ameliorează nenumărate boli ce ţin de sistemul nervos. Minunata băutură te poate ajuta să scapi de insomnie, stări de agitaţie sau dureri de cap. Îţi recomandăm să încerci Evening Herbal Tea, un ceai cu verbină şi melisă şi îţi garantăm că te vei bucura de o seară liniştită.