Top 5 indicaţii ale remediilor cu pin

1 78627 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că poate fi o plantă decorativă rezistentă, pinul este şi un aliat al sănătăţii. Planta are capacitatea de a stimula sistemul imunitar, de a combate răcelile, de a accelera circulaţia sângelui, de a îndepărta imperfecţiunile pielii şi de a atenua durerile reumatice.

1. Siropul din muguri de pin întăreşte imunitatea

Bogat în vitamina C, pinul are calităţi antioxidante, care ajută la prevenirea bolilor. În plus, vitamina C este o componentă crucială a colagenului, care este necesar pentru celule, muşchi, ţesuturi şi vasele de sânge.

Spală bine 1 kg de muguri, pune-i într-o oală plină cu apă şi lasă-i să fiarbă o oră. Ulterior, lasă oala la rece 2 zile, după care strecoară sucul rezultat. Acesta se pune din nou la fiert împreună cu zahărul (1 kilogram de zahăr la 1 litru de lichid). Se lasă pe aragaz până se topeşte zahărul, plus 30 de minute după aceea.

La final, pune siropul în sticle şi ai grijă să le aşezi într-un loc uscat şi răcoros. Se recomandă 3 linguri de sirop de 3-4 ori pe zi pentru adulţi şi 1 linguriţă de 2-3 ori pe zi pentru copii. Durata tratamentului este de 2-3 săptămâni.

2. Tinctura din ace de pin luptă împotriva răcelilor

Recomandată pentru calmarea inflamaţiei tractului respirator, tinctura din ace de pin ajută la ameliorarea tusei, a durerilor de gât şi a altor afecţiuni respiratorii grave, precum astmul. Pinul s-a dovedit a fi un expectorant eficient, ajutând la eliminarea excesului de mucus din tractul respirator şi neutralizând agenţii patogeni din sinusuri.

Toacă mărunt 20 g de ace de pin proaspete, adaugă 200 ml de alcool alb de 70 de grade şi lasă la macerat 2 săptămâni. Strecoară maceratul, presează materia vegetală, filtrează-l şi toarnă-l în sticle. Adaugă în fiecare zi între 5 şi 10 picături de tinctură într-un pahar cu apă pentru a trata gripa şi răcelile urinare.

Descoperă pentru ce alte afecţiuni mai pot fi folosite remediile cu pin pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: artnaturals.com.