Top 7 plante care alungă migrenele

1 73393 original jpg jpeg

Când ţi-e lumea mai dragă, te loveşte o durere puternică de cap şi îţi strică toată ziua. Primul impuls este să iei rapid o pastilă. Dar, pentru că acestea pot irita tubul digestiv, apelează, mai bine, la preparatele din plante.

1. Salcia

Decoctul din scoarţa de salcie este cel mai eficient remediu împotriva durerilor puternice de cap. De fapt,dacă bei o cană cu decoct,migrena dispare în cel mult o jumătate de oră,susţin specialiştii. Explicaţia este că scoarţa de salcie conţine salicină,substanţă cu efect analgezic,care stă la baza aspirinei.

Cu toate acestea,salcia este lipsită de efectele adverse ale aspirinei. Prepară decoctul dintr-o lingură de scoarţă măcinată şi 250 ml de apă. Pune la fiert ceaiul timp de 10 minute şi strecoară. Poţi bea până la două-trei căni cu decoct într-o zi.

2. Busuiocul şi schinduful

Busuiocul este recunoscut pentru proprietatea de a reduce tensiunea de la nivelul capului indusă de migrene şi,de asemenea,de a înlătura senzaţia de greaţă care însoţeşte durerile puternice de cap.

Este de preferat realizarea unui amestec de busuioc uscat şi schinduf. Câte două linguriţe din fiecare plantă se pun într-un litru de apă şi se lasă o noapte la macerat. Se beau maximum două căni pe zi.

3. Dafinul

Frunzele de dafin au fost utilizate secole de-a rândul ca remedii împotriva durerilor de cap. Datorită conţinutului lor bogat în substanţe cu efect analgezic,frunzele de dafin pot fi utilizate ca medicamente naturale pentru tratarea migrenelor de orice fel.

Prepară un ceai din trei-patru frunze de dafin la o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute şi bea ceaiul de două ori pe zi.

Celelalte 4 plante care combat durerile de cap le găseşti pe clicksanatate.ro.