Top cele mai bune fructe care te ajută să scapi de kilogramele în plus şi să îţi menţii greutatea

1 fructe jpg jpeg

Rolul fructelor în alimentaţie este uriaş. Pe lângă multiplele beneficii pe care aceste alimente i le aduc organismului, ele ne pot ajuta şi să slăbim. Trebuie doar să le alegem pe cele potrivite!

Fructele au în compoziţie nutrienţi vitali organismului, care ne ajută să ne menţinem sănătatea, precum: potasiu, fibre, acid folic sau vitamina C. Deşi se spune că din cauza conţinutului de zaharuri, fructele îngraşă, soluţia nu este să renunţi la ele, ci să le consumi pe cele potrivite, în cantitate limitată. Iată care sunt fructele pe care le poţi mânca liniştit, chiar şi când îţi doreşti să slăbeşti!

Citeşte şi: Alimente sănătoase, dar care pot deveni nocive dacă sunt consumate în cantităţi mari 

5. Perele pot preveni creşterea în greutate, datorită antioxidanţilor şi fibrelor din compoziţia lor: „Perele sunt bogate în antioxidanţi flavonoizi şi în fibre. Fibrele conferă saţietate şi reprezintă desertul ideal atunci când te afli la dietă”, a spus Dr. Keri Peterson, pentru Thehealthy. De asemenea, perele conţin apă, în proporţie de 80%, şi foarte puţine calorii. De exemplu, o pară medie are aproximativ 50 de calorii. 

4. Merele (în special cele verzi) sunt bogate în flavonoizi şi în fibre şi sunt ideale de consum atunci când ne aflăm la dietă, deoarece conferă senzaţie de saţietate şi scad pofta de mâncare. Un măr de mărime medie este considerat a fi porţia ideală. De asemenea, este recomandat să mănânci merele cu tot cu coajă, după ce le-ai spălat bine, deoarece coaja conţine mai multe fibre şi antioxidanţi benefici.

Citeşte şi: Cum poate mâncarea să ne influenţeze starea de spirit şi care sunt cele mai bune alimente pentru a combate depresia

3. Căpşunile sunt o sursă ideală de antioxidanţi, vitamina C, vitamina B9, potasiu, mangan, substanţe vitale sănătăţii şi siluetei. De asemenea, prin consumul de căpşuni este favorizată producţia hormonului numit adiponectina, cel care ne ajută să slăbim. Poţi include în dieta ta o ceaşcă de căpşuni pe zi, pe care o poţi adăuga în iaurtul de la micul-dejun, alături de fulgii de ovăz. De asemenea, le poţi consuma pe post de gustare, între mese, sau ca desert, după cină.  

2. Afinele conţin fibre şi antioxidanţi puternici, numiţi flavonoide, antociani şi polimeri flavonoizi, substanţe care pot preveni creşterea în greutate. Aceste fructe, la fel ca mere şi căpşunile, conferă senzaţie de saţietate, scad pofta de mâncare şi ne determină să evităm să consumăm alte alimente mai puţin sănătoase, care pot duce la creşterea în greutate. O ceaşcă de afine pe zi reprezintă cantitatea ideală de consum.

1. Ardeii iuţi sunt consideraţi a fi fructe, deoarece ei se dezvoltă chiar din florile plantei. Încurajează pierderea în greutate datorită capsaicinei, componenta care dă gustul iute al ardeiului, ce ajută la transformarea celulelor adipoase în energie.

Sursă foto: Shutterstock