Un regim alimentar echilibrat este un factor important pentru sănătatea şi aspectul fizic frumos. Însă, de cele mai multe ori, oamenii aleg să ţină dietă, nu numai pentru aceste două lucruri, ci şi pentru a-i atrage pe cei din jur de partea lor sau pentru a le câştiga atenţia. Specialiştii spun că aceste concepţii sunt greşite, iar pe primul lor, atunci când ne gândim la o dietă, ar trebui să fie sănătatea. Iată care sunt cele mai greşite credinţe din cauza cărora unii oameni decid să ţină dietă!

Citeşte şi: Metode extrem de slăbit, pe care trebuie să le eviţi. Fac furori pe Internet, dar sunt de-a dreptul periculoase 

Citeşte şi: Dieta fără-zahăr, la îndemâna oricui. Aşa vei scăpa mai uşor de simptomele de sevraj! 

„Vreau să fiu la fel ca oamenii din jurul meu‟

Acesta este unul dintre motivele pentru care mulţi oameni ţin dietă. Vor să se simtă mai bine cu ei înşişi, deoarece societatea le spune că trebuie să arate şi „mai bine‟. Însă a arăta „mai bine‟, nu înseamnă neapărat să slăbeşti. Psihologii spun că, mai întâi, trebuie să îţi accepţi corpul aşa cum este şi nu ar trebui să slăbeşti pentru a le schimba părerea celor din jurul tău şi pentru a te integra în societate. Caută să ai aproape oameni care pun preţ pe calităţile tale, nu pe greutatea ta!