Topul ceaiurilor de slăbit

1 73171 original jpg jpeg

Cine nu-şi doreşte să dea jos câteva kilograme fără diete drastice? Ceaiurile sunt o soluţie la îndemână. Se prepară uşor, n-au efecte secundare şi stimulează metabolismul.

1. Ceaiul de urzică taie apetitul

Urzicile sunt plante bogate în vitamina C,E,dar şi în minerale precum calciu,magneziu,fier,siliciu şi potasiu,care menţin sănătatea oaselor şi a muşchilor. Ele curăţă toxinele din sânge şi reduc apetitul,hrănind în acelaşi timp organismul.

Ceaiul are efect diuretic şi stimulează digestia. Prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă uscată la 250 ml de apă şi bea o cană dimineaţa şi una seara,cald sau rece,cum preferi.

2. Ceaiul de anason stimulează digestia

Seminţele de anason ajută digestia. Dacă ţii o dietă săracă în carbohidraţi,îţi va proteja ficatul. Calciul,fierul,fosforul,vitaminele A,B1,B2 pe care le conţine stimulează pancreasul şi secreţia gastrică.

Pune o linguriţă de seminţe de anason la 300 ml apă fiartă,lasă la infuzat 10 minute şi bea trei căni pe zi,dar nu la mai mult de patru ore de la preparare,fiindcă ceaiul devine toxic.

3. Ceaiul verde arde grăsimile

O cană de ceai verde conţine patru calorii,antioxidanţi,cafeină şi polifenoli,substanţe care ajută la arderea caloriilor şi a grăsimilor.

Dacă incluzi trei căni de ceai verde în regimul alimentar zilnic,vei da jos câteva kilograme şi-ţi va scădea colesterolul rău. Ţine cont de faptul că are cofeină şi consumă-l cu măsură! Prepară infuzia adăugând o linguriţă de frunze de ceai verde la un litru de apă fiartă. Lasă la infuzat zece minute.

4. Ceaiul de soc elimină toxinele

Socul este recomandat la începutul oricărei diete,datorită proprietăţilor diuretice. Te face să transpiri intens,dar acesta e un semn bun,fiindcă se elimină toxinele şi apa reţinută în organism.

Este şi uşor laxativ,fiind de folos în constipaţiile de natură nervoasă. Pune trei linguriţe de soc în 250 ml apă fiartă. Lasă vasul acoperit zece minute,strecoară şi bea trei-cinci căni pe zi,timp de o lună.

5. Amestec de plante pentru obezitate

Amestecă 30 g coajă de cruşin cu 20 g rădăcină de păpădie,20 g frunze de mesteacăn,10 g mătase de porumb,10 g de coada-calului şi 10 g flori de soc. Prepară un decoct dintr-o lingură de amestec la o cană cu apă. Bea două-trei căni pe zi,neîndulcit,între mese.