Topul celor mai bune vase pentru gătit

1 68501 original jpg jpeg

Vase din aluminiu, din teflon sau din cupru? Nu puţine sunt variantele dintre care trebuie să alegi atunci când vrei să cumperi vase pentru gătit.

Prepararea alimentelor este foarte importantă pentru sănătatea noastră. De aceea,este bine ca fiecare gospodină să ştie care sunt cele mai sănătoase vase de gătit. Pentru cine nu ştie în ce vase să gătească,iată cum să găteşti cât mai sănătos în cele mai bune vase din bucătărie. Alege sănătos pentru tine şi familia ta.

Wok-ul coace uniform

Acest vas se foloseşte în special în bucătăria asiatică,dar intră vertiginos şi în preferinţele româneşti. Wok-ul se aseamănă cu o tigaie,ceva mai adâncă. Forma lui permite amestecarea uniformă a cărnii,a peştelui şi a legumelor,în timp ce se foloseşte o cantitate mică de ulei sau de grăsime. În plus,legumele sau carnea se coc mult mai repede,menţinând astfel nutrienţii în alimente.

Dacă vrei să-ţi cumperi un wok,optează pentru unul din fontă. Wok-urile din aluminiu arată bine,sunt uşor de manipulat,dar se deteriorează rapid şi se pătează. Mai mult,aluminiul din vas poate trece în mâncare. Există studii care-l incriminează de apariţia în timp a Alzheimerul-ui.

Alege tigăile din ceramică

Vasele din ceramică sunt şi ele o alegere bună,însă atunci când sunt deteriorate,trebuie aruncate. Unele studii au arătat că tigăile din ceramică,folosite la temperaturi mai mari de 260 de grade pot fi cancerigene. Oricum,vasele de ceramică sau cu un strat gros de ceramică sunt vase sigure pentru gătit.

Alte vase sigure pentru gătit sunt cele din email sau cele cu strat gros de email. Acesta este antibacterian,nu reţine mirosuri,nici resturi alimentare. Se folosesc la orice temperatură fără probleme,însă au un defect,atunci când sunt zgâriate trebuie aruncate. Aşadar,este bine să nu le frecaţi niciodată cu cuţitul sau buretele de sârmă,căci emailul plesneşte foarte uşor. Frecaţi vasele cu săpun de vase sau cu cenuşă.

Citeşte despre mai multe tipuri de vase pentru gătit AICI