Hallstatt,Austria

 

Oraşul de poveşti Hallstatt din centrul Austriei se află pe malul lacului Hallstätter See,mai exact între lacul curat şi munţii care se ridică de la marginea apei. O istorie a mineritului de sare datând de mii de ani a dus la creşterea prosperităţii în acest mic orăşel cu clădiri frumoase,acoperite cu iederă.

Manarola,Italia

Manarola este un oraş mic,din Riomaggiore,provincia La Spezia,Liguria,din nordul Italiei. Este a doua cea mai mică localitate dintre celebrele oraşe ce formează Cinque Terre,frecventate de mii de turişti în fiecare an.

Bibury,Anglia

Deluroasa regiune Cotswold este o zonă de o frumuseţe ce greu poate fi descrisă în cuvinte. Aceasta se află în sud-vestul Angliei şi una dintre cele mai frumoase sate ale sale este Bibury. Aici pajiştile verzi se sprijină de casele vechi construite din piatră cu acoperişuri înclinate. Râul Coln,care trece prin micul sătuc,este plin cu păstrăv,dar zona cea mai pitorească este Arlington Row,un culoar de case colorate construite în secolul al 17-lea ce găzduiau ţesătorii din apropierea Arlington Mill.

Colmar,Franţa

Influenţele franceze şi germane amestecate în acest sat alsacian sunt bine conservate. Aici găseşti brutării locale ce vând atât cornuri,cât şi guguluf,şi restaurante specializate în foie gras şi varză acră. O gamă largă de stiluri arhitecturale,de la gotic până la neo-baroc,pot fi reperate în acest orăşel vechi,care a fost cruţat de distrugere în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Reine,Norvegia

La nord de Cercul Arctic se află Reine,un sat pescăresc din arhipelagul Lofoten,o zonă frumoasă,înconjurată de fiorduri şi munţi. Multe dintre căsuţele pescarilor au fost transformate în vile confortabile ce găzduiesc an de an mii de vizitatori. Astfel,aceştia au acces direct la Marea Norvegiei. Peisajul este unul de vis,indiferent că este vară sau iarnă.

Pučišća,Croaţia

Autobuzele şi vasele de croazieră care opresc de-a lungul coastei Dalmaţiei,din Croaţia,aduc turişti dornici să experimenteze din farmecul oraşului Dubrovnik şi a satului insulă Hvar. Mulţi dintre vizitatori ajung şi în Pučišća. Recompensa este un sat de pe litoral cu atracţii numeroase:vile din piatră albă,cu acoperişuri din teracotă,alei înguste pietruite şi o piaţă pavată. În plus,cei care ajung aici pot înota în Marea Adriatică de culoarea turcoazului.

Telč,Cehia

Locuitorii din Telč,un mic oraş din sudul Moraviei,sunt foarte competitivi când vine vorba de frumuseţea casele lor,aşa cum se poate observa astăzi în piaţa principală din oraş,unde o clădire este mai frumoasă decât alta. Faţadele în stil baroque şi renascentist,pictate în pasteluri,acund acum mici magazine şi cafenele. Un mare castel în stil renascentist şi iazuri pline de peşte înconjoară piaţa.

Credite foto:www.stumbleupon.com